Boeing 737 Maxeja kielletään nyt kaikkialla – Suomi päättää asiasta vielä tänään - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Boeing 737 Maxeja kielletään nyt kaikkialla – Suomi päättää asiasta vielä tänään

Air Canadan Boeing 737 MAX 8 -lentokone laskeutumassa Lontoon Heathrow’n lentokentälle marraskuussa 2018.

Julkaistu: 12.3.2019 16:26

Liikenne- ja viestintäviraston Traficomin ilmailujohtaja Pekka Henttu kertoo IS:lle, että Suomi tekee päätöksen asiasta tänään, puoleen tai toiseen.

Useat maat ja lentoyhtiöt ovat määränneet Boeing 737 Max 8 -koneet toistaiseksi lentokieltoon sunnuntaisen lentoturman takia. Britannia kielsi tiistaina kyseisen konemallin laskeutumisen, nousemisen tai edes Britannian yli lentämisen.

–­Asiasta tehdään tänä iltana Eurooppa-tasoinen ratkaisu, puoleen tai toiseen, Liikenne- ja viestintäviraston Traficomin ilmailujohtaja Pekka Henttu kertoo puhelimitse.

Hän korostaa, että Suomen päätös noudattaa Euroopan yleistä linjaa, eli käytännössä Euroopan lentoturvallisuusviraston kantaa. Uutistoimisto Bloombergin lähteiden mukaan Euroopan lentoturvallisuusviranomainen suunnittelee Boeing 737 Max 8 -koneiden väliaikaista lentokieltoa.

Kyseisen mallinen kone putosi toissa päivänä Etiopiassa pian nousun jälkeen, ja kaikki koneessa olleet 157 ihmistä kuolivat. Vastaavantyyppinen onnettomuus sattui samalla konetyypillä lokakuussa Indonesiassa. Tuolloin 189 ihmistä kuoli, kun Lion Air -yhtiön kone syöksyi maahan niin ikään muutamien minuuttien kuluttua noususta.

Koneita on jäänyt kentille muun muassa Brasiliassa, Kiinassa, Etiopiassa, Indonesiassa ja Etelä-Afrikassa. Argentiinassa Aerolinas Argentinas -yhtiön lentäjät ovat kieltäytyneet lentämästä 737 Max 8 -koneilla.

Lentoliikennettä seuraavan Flightradar 24 -sivuston mukaan esimerkiksi kaikki Turkish Airlinesin Istanbulista lähteneet 737 MAX 8 -koneet ovat kääntyneet takaisin:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?