Raisio yhteistyöhön italialaisyhtiön kanssa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Raisio yhteistyöhön italialaisyhtiön kanssa

Julkaistu: 7.3.2019 9:23

Dr. Schär tekee gluteenittomia elintarvikkeita.

Elintarvikeyhtiö Raisio on sopinut strategisesta allianssista italialaisen Dr. Schär AG:n kanssa.

Dr. Schär on maailmanlaajuisesti johtava yhtiö gluteenittomissa elintarvikkeissa. Raisio taas on vahva kolesterolia alentavissa terveysvaikutteisissa elintarvikkeissa ja myös suomalaisen kauran hyödyntäjä.

– Dr. Schär on Raisiolle loistava kumppani, koska yhtiöllä on kirkas fokus ja erinomainen osaaminen lisäarvotuotteiden markkinoilla. Dr. Schärin vahva jalansija Euroopassa täydentää Raision maantieteellistä läsnäoloa, toteaa Raision toimitusjohtaja Pekka Kuusniemi tiedotteessa.

Sopimuksen mukaan yhtiöt muun muassa kartoittavat mahdollisuuksia laaja-alaiseen tuotekehitysyhteistyöhön sekä valmistukseen.

Raision mukaan yhteistyö avaa tietä myös Raision Benecol- ja Elovena-brändeille Dr. Schärin vahvoilla markkina-alueilla, kuten Saksassa, Italiassa, Ranskassa ja Espanjassa.

– Strateginen allianssi Raision kanssa on meille merkittävä askel, sillä se mahdollistaa jakeluverkostomme kehittämisen ja vahvistamisen entisestään. Lisäksi Raision lisäarvobrändit täydentävät tuotevalikoimaamme ja meillä on mahdollisuus hyödyntää Raision vahvaa kauraosaamista, sanoo Dr. Schärin toimitusjohtaja Ulrich Ladurner.

Dr. Schär on vuodesta 1922 lähtien erikoistunut gluteenittomiin tuotteisiin. Yhtiön palveluksessa on 1 270 henkilöä ja sillä on 10 tuotantolaitosta. Liikevaihto oli viime vuonna 360 miljoonaa euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?