Kuluttaja: Tämä yritys myy talojen omistajien tietoja remonttien kotimyyjille – listat saa esimerkiksi yli 70-vuotiaista naisista - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Kuluttaja: Tämä yritys myy talojen omistajien tietoja remonttien kotimyyjille – listat saa esimerkiksi yli 70-vuotiaista naisista

Kotiremonttien myyjistä on tullut paljon yhteydenottoja kuluttajaviranomaisille. Kuvituskuva.

Julkaistu: 28.2.2019 15:46

Pörssilistautuneen Leaddeskin tytäryhtiö myy tietoja remonttien kotimyyntiä harjoittaville yrityksille, Kuluttaja-lehti kertoo. Tietosuojavaltuutettu kiinnostui yrityksen toiminnasta.

Leadventure-niminen yritys myy tietoja ihmisistä ja heidän taloistaan remontteja myyville yrityksille, Kuluttaja-lehti kertoo.

Yhtiö tarjoaa lehden mukaan palvelua, josta voi hakea suomalaisten yhteystietoja eri hakuehdoilla. Haun voi tehdä esimerkiksi tietyllä postinumeroalueella tietynikäisessä talossa asuvista yli 70-vuotiaista naisista.

Leadventure on helmikuussa Helsingin pörssin First North -listalle listautuneen Leaddeskin tytäryhtiö. Leaddeskin perustaja Olli Sirkiä kertoo Kuluttajalle, että tietoja on kerätty eri verkkosivuilta ja kaupungeilta.

Leadventure ei suostu luovuttamaan yksityishenkilöille heistä kerättyjä tietoja, koska Sirkiän mukaan yhtiö ei pidä itse henkilörekisteriä vaan vain käsittelee Fonectan henkilötietorekisteriä.

Tietosuojavaltuutetun toimisto aikoo arvioida, onko syytä aloittaa toimet yrityksen toiminnan lainmukaisuuden selvittämiseksi, Kuluttaja kertoo.

Taloussanomat on kertonut aiemmin remonttien kotimyynnin aiheuttamista ongelmista. Vanhustyön keskusliiton korjausneuvonnan päällikkö Jukka Laakso kertoi tammikuussa, että kotimyynti on lisääntynyt viime vuosina selvästi ja niiden aiheuttamien ongelmien määrä moninkertaistunut.

Tämän viikon tiistaina julkaistussa jutussa Kilpailu- ja kuluttajaviraston lakimies Annina Huolman kertoi, että kotimyyjät työllistävät kuluttajaviranomaisia. Erityinen pulma on ollut se, että peruuttamisoikeudesta on kerrottu puutteellisesti.

Mittatilaustöillä ei ole peruutusoikeutta, ja Huolmanin mukaan on merkkejä siitä, että nyt myydään aiempaa enemmän juuri mittatilaustavaroita kotimyyntinä.

Oletko tai oletko ollut remonttien kotimyyjä? Kerro kokemuksistasi sähköpostiosoitteeseen outi.kokko@sanoma.fi tai toimituksen Whatsapp-numeroon 0406609019. Yhteydenotot käsitellään luottamuksellisesti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?