Verottaja jätti Suomen suurimpiin kuuluvasta tapahtumajärjestäjästä konkurssihakemuksen

Verottaja on jättänyt Eastway Liven eli Live Entertainment Finlandian konkurssihakemuksen.

Arkistokuvassa rakennetaan Eastwayn juhlalavaa Helsingin kauppatorille kiekkoleijonien kultajuhlia varten toukokuussa 2011.

14.2.2019 18:30 | Päivitetty 15.2.2019 10:08

Suomen suurimpiin tapahtumajärjestäjiin kuuluvaa Live Entertainment Finland Oy:tä, toiselta nimeltään Eastway Livestä, on jätetty konkurssihakemus.

Velkojana toimiva Verohallinto on jättänyt konkurssihakemuksen Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuteen 5. helmikuuta. Hakemuksen mukaan verottajalla on tapahtumajärjestäjältä saatavia yhteensä 660 410,15 euron edestä.

Järjestäjä on perunut viime kuukausien aikana ainakin kolme konserttia. Hectorin ja saksalaisen heavylaulaja Doron eli Dorothee Peschin oli määrä konsertoida Helsingin Kulttuuritalossa joulukuun alussa ja Kim Wilden Oulussa huhtikuussa.

Taloussanomien tietojen mukaan suuri osa ihmisistä ei ole saanut lipuista rahojaan takaisin. Jos konkurssi toteutuu, saatavat siirtyvät konkurssipesän vastuulle.

Live Entertainment Finlandin toiminta on ollut tappiollista useamman vuoden ajan. Viimeisellä vahvistetulla tilikaudella yhtiön tulos oli tappiollista 1,2 miljoonan euron edestä. Tulos on ollut miinusmerkkinen myös ainakin kolme tätä edeltävää vuotta.

Konkurssihakemus on siinä vaiheessa, että asia on annettu tiedoksi velalliselle. Verohallinto on ehdottanut konkurssipesän hoitajaksi asianajotoimisto Boreniuksen asianajaja Robert Peldánia. Hän on ilmoittanut olevansa esteetön toimimaan konkurssipesän pesänhoitajana.

Live Entertainment Finland kertoo valmistelevansa parhaillaan yrityssaneeraushakemusta, ja kertoo tiedotteessaan etteivät tulevat keikat ole vaarassa.

Rahoja pyydettävä takaisin järjestäjältä

Lippuja Live Entertainment Finlandin tapahtumiin myydään järjestäjän oman Menolippu-lippukaupan ohella Ticketmasterissa.

Ticketmasterin markkinointijohtaja Riitta Peitsala kertoo, että Ticketmaster Suomi toimii lippujen välittäjänä ja tilaisuuden järjestäjä eli Live Entertainment Finland vastaa tilaisuudesta ja sen mahdollisesta peruuntumisesta.

Tämä tarkoittaa myös rahojen palauttamista mahdollisen peruuntumisen tapauksessa. Peitsalan mukaan kyse on Ticketmasterin yleisestä osto- ja käyttöehdosta, jotka asiakas hyväksyy lipun ostaessaan.

Peitsala ei kommentoi, paljonko Ticketmaster on saanut yhteydenottoja asiakkailta. Hän kertoo palvelun ohjanneen asiakkaan kääntymään Kim Wilde -peruutuksen tapauksessa Live Entertainmentin suuntaan. Taloussanomien tietojen mukaan näin toimittiin myös Doron konsertin tapauksessa.

Ticketmasterilla on tällä hetkellä myynnissä noin kymmenen Live Entertainment Finlandin tapahtumaa.

Lippuja yhä myynnissä

Tapahtumajärjestäjän tulevien konserttien kohtalo on epäselvä. Live Entertainment Finland Oy ei ole vastannut Taloussanomien soittopyyntöön.

Live Entertainment myy lippuja parhaillaan muun muassa Helsingissä järjestettäviin Bonnie Tylerin konserttiin huhtikuussa, Cristina Brancon konserttiin toukokuussa, J. Karjalaisen konserttiin kesäkuussa sekä Sarah Brightmanin konserttiin Espoossa syyskuussa.

Muita tulevaksi ilmoitettuja Live Entertanmentin tapahtumia tähdittävät Manhattan Transfer, Bo Kaspers Orkester, Naturally 7, Peter Bence, The Hollies, Big Country sekä The Troggs. Myös näihin myydään lippuja.

Korjaus 15.2. kello 10.06: Yhtiötä ei ole haettu konkurssiin, vaan verottaja on jättänyt konkurssihakemuksen. Lisätty tieto, että Live Entertainment Finland hakeutuu yrityssaneeraukseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?