Pasilaan avataan Pohjoismaiden suurin kauppakeskus – Triplan uusi johtaja kertoo: Näin alun vaikeudet vältetään

Pohjoismaiden suurimmaksi nousevan kauppakeskuksen uusi johtaja ei halua arvioida riskiä kauppakeskus Redissä ilmenneisiin käynnistysongelmiin.

Vaateketju Seppälässä ja kauppakeskus Myllyssä toiminut Kati Kivimäki alkaa luotsata Triplan kauppakeskusta.

14.2.2019 16:56

Raisiossa kauppakeskusbisneksessä toimiva Kati Kivimäki, 45, aloittaa keväällä Helsingin Pasilaan avattavan kauppakeskus Triplan kauppakeskusjohtajana. Kauppakeskus avautuu syksyllä.

Kivimäki on aiemmin toiminut Raisiossa sijaitsevan Myllyn kauppakeskuksen toimitusjohtajana.

Triplasta on tulossa Pohjoismaiden suurin kauppakeskus.

Lähes 90 prosenttia liiketiloista on jo vuokrattu.

Tripla avaa ovensa tilanteessa, jossa vähittäiskaupan, kauppakeskusten ja ravintoloiden kilpailu on Helsingissä ankaraa. Kalasataman Redin vakava asiakaspula jatkuu. Osa vuokralaisista ei selviydy kuluista, ja Redi on ehtinyt jo vapauttaa ensimmäisen kauppakeskusjohtajansa uusiin haasteisiin.

Kivimäki varoo visusti vertaamasta Triplaa SRV:n Rediin, mutta rivien välistä kuulee, että YIT:n rakentama kauppakeskus haluaa viestiä tekevänsä kaikkia asiat toisin eli paremmin.

Pääkaupunkiseudun raaka kauppakeskusmarkkina ei Kivimäkeä huoleta eikä hän ota kantaa mahdollisuuteen, että eroistaan huolimatta Tripla ajautuisi Redin kaltaisiin ongelmiin.

Toisin kuin rakenteilla oleva Kalasataman Redi, Tripla sijaitsee liikenteen solmukohdassa.

– Haluaisin välttää vertailua, koska jokaisella kauppakeskuksella on omat toiminta-alueensa ja -mallinsa. Kyllähän Tripla on vilkas joukkoliikenteen keskus, joka on hyvä lähtökohta. Triplaan on helppo tulla. Pasilan asema on jo toiminnassa ja ympäristö on vahvassa asemassa. Sieltä puuttuvat vielä nämä palvelut.

– Suhtaudun tähän hyvin positiivisesti. Triplan tilanne on hirveän hyvä. Minun johtamistyylini ja avainasiani ovat ihmisten kanssa työn tekeminen ja yhteistyön rakentaminen. Pitää kuunnella hyvin vahvasti, millaista viestiä saamme.

Kauppakeskuksen rakennustyömaa helmikuussa 2019.

Kivimäen mukaan Triplan kehittäjät ovat miettineet hyvin pitkään, miten asiakas löytää kaupat ja palvelut.

– Opastukseen ja esteettömyyteen on panostettu paljon ja haettu oppia maailmalta. Näitä on hiottu viimeiseen asti. Työ jatkuu vielä.

Kivimäen mukaan Triplan vahvuus on myös se, että tarjonta on monipuolista. ”Konseptit ja asiakaskokemukset” on tarkkaan mietitty niin, että jokainen löytää jotain.

Siihen, rakennetaanko Redin kokemusten perusteella esimerkiksi vuokrasuhteisiin jonkinlaista joustoa käynnistysvaikeuksien varalta, hän ei ota kantaa.

Kivimäki korostaa kuitenkin useasti yhteistyötä, muun muassa vuokralaisten kanssa. Aiemmin hän on toiminut Seppälän markkinointijohtajana, ja katsoo siksi, että hän osaa ajatella asioita myös vuokralaisen silmin. Monet vuokralaiset ovat tuttuja jo kauppakeskus Myllystä.

Juttua ja jutun kuvatekstiä korjattu 16.2.2019 kello 15.40: toisin kuin jutussa aiemmin kerrottiin, kauppakeskus Mylly sijaitsee Raisiossa eikä Turussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?