Valtio lähti tukemaan seksileluja 200 000 eurolla - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Valtio lähti tukemaan seksileluja 200 000 eurolla

Tea Latvala valmistaa puudildoja.

Julkaistu: 8.2.2019 12:52, Päivitetty 8.2.2019 23:36

Business Finland myönsi tuntuvan lainan puudildoja valmistavalle start up -yritykselle.

Business Finland on myöntänyt 200 000 euron lainan Tea Latvalan puudildoja ja anustappeja valmistavalle Teatiamo Industries -yritykselle.

– Tämä on itselleni varmaan merkittävin asia koko bisneshistoriani aikana. Tuntuu kuin olisin juossut maratonin ja 30 kilometrin kohdalla saa helpotusta, Latvala huokaa.

Yrittäjän mukaan laina käytetään tuotannon ja tuotesarjan kehittämiseen sekä verkkokaupan ja nettisivujen uudistamiseen.

Suunnitteilla on myös uusia tuotteita. Näillä näkymin jo kesän markkinoilla nähdään puinen vibraattori.

– Pyrimme siihen, että teemme ulkoisesti suljetun vibraattorin, jota pystyy lataamaan kuten kännykkää pöydällä. Muitakin tuotteita on tulossa, mutta kerrotaan niistä sitten myöhemmin.

Lainan voimin yritys tähtää puudildoillaan yhä kansainvälisemmille markkinoille.

Puudildot ovat tänä vuonna esillä muun muassa Lontoossa, kun Latvala osallistuu toukokuussa järjestettävään Erotic Art Exhibition London -näyttelyyn. Yritys tavoittelee näyttelypaikkaa myös Tokiosta vuoden 2020 kesäolympialaisissa.

Business Finlandin lainan omavastuu on 150 000 euroa. Yhtiö onnistui aikaisemmin syksyllä keräämään joukkorahoituksella 163 200 euroa.

– Asetimme joukkorahoituksen tavoitteeksi 100 000–150 000 euroa, joten onnistuimme yli odotusten. Olen erittäin iloinen, että Business Finland lähti mukaan tähän projektiin.

Seksilelusta design-tuotteeksi

Latvalan tavoite on korostaa tuotteidensa design-arvoa.

Yrittäjän unelmissa on perustaa Suomeen lippulaivamyymälä, jossa esiteltäisiin eri mallistoja ja asiakkailla olisi mahdollisuus tutustua paremmin tuotteisiin.

– Haluan tuoda tuotteeni osaksi ihmisten tavallista arkea, jossa he voivat samalla nauttia kauniista muotoilusta, Latvala sanoo.

Tie suomalaiseksi seksileluyrittäjäksi ei ole ollut Latvalan mukaan helppo, ja myös uutiset puudildojen saamasta rahoituksesta ovat herättäneet paljon kritiikkiä.

– Vaikka olen kovettanut paljon nahkaani, niin on tässä ollut aika raju myllytys.

– Toivon, että ihmiset ajattelisivat tätä start upina ja yrityksenä muiden joukossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?