Keliber julkisti rahoitusvaihtoehtonsa – listautuminen mahdollista - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Keliber julkisti rahoitusvaihtoehtonsa – listautuminen mahdollista

Julkaistu: 4.2. 16:04

Litiumprojektin arvioidaan vaativan noin 250 miljoonan euron investoinnit. Tästä noin puolet menee tehtaaseen, joka on tarkoitus rakentaa Kokkolaan. Louhokset sekä rikastamo tulevat Kaustiselle.

Litiumtehdasta Kokkolaan suunnitteleva kaivosyhtiö Keliber on julkistanut rahoitussuunnitelmistaan, joista yksi on yhtiön mahdollinen listaaminen pörssiin.

Keliber on nimittänyt rahoituksen neuvonantajiksi Carnegie Investment Bankin ja Nordean kaivos- ja litiumkemikaaliprojektin. Näistä Carnegie toimii oman pääoman rahoituksen pääjärjestäjänä, Keliber kertoo tiedotteessaan.

Neuvonantajat selvittävät yhdessä Keliberin kanssa erilaisia rahoitusvaihtoehtoja, joihin sisältyy osakkeiden listaaminen ja listautumisanti.

Keliber nimitti Northcott Capital Limitedin velkarahoituksen koordinaattoriksi joitakin kuukausia sitten. Ensimmäiset yhteydet pankkeihin ja velkarahoituksen tarjoajiin on otettu ja eri mahdollisuuksia arvioidaan parhaillaan.

– Olemme tyytyväisiä, että meillä on erittäin kokenut konsortio tutkimassa litiumprojektimme rahoittamista. Olemme työskennelleet Northcottin kanssa velkarahoituksen osalta jo muutaman kuukauden ajan, ja nyt aloitamme aktiiviset valmistelut varmistaaksemme myös projektimme oman pääoman ehtoisen rahoituksen, Keliberin talousjohtaja Jaakko Vilponen sanoo tiedotteessa.

Kesäkuussa valmistuneen lopullisen kannattavuusselvityksen perusteella litiumprojektin arvioidaan vaativan noin 250 miljoonan euron investoinnit. Tästä noin puolet menee tehtaaseen, joka on tarkoitus rakentaa Kokkolaan. Louhokset sekä rikastamo tulevat Kaustiselle.

Hankkeen taustalla on akkuteollisuuden kasvava litiumkysyntä. Tähtäimessä on tuotannon aloitus vuoden 2021 lopulla.