Osa Veikon Koneen asiakkaista ei ole saanut tavaroitaan – toimitusjohtaja kertoo, mistä on kyse - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Osa Veikon Koneen asiakkaista ei ole saanut tavaroitaan – toimitusjohtaja kertoo, mistä on kyse

Veikon Kone teki myyntiennätyksen – ja joutui vaikeuksiin.

11.12.2018 18:49

Osa elektroniikkaketju Veikon Koneen verkkokaupan asiakkaista on viime viikkoina ihmetellyt, miksi ostettuja tavaroita ei ole toimitettu, eikä kaupan asiakaspalvelu ole vastannut useisiin yhteydenottoihin.

IS on saanut useita yhteydenottoja, ja valituksia on kirjoitettu muun muassa kommentteihin kaupan Facebook-sivulla.

– Voisitteko toimittaa maksamani tuotteen ja vastata asiakaspalvelusta puheluihin tai sähköpostiin? Teitä on ihan mahdotonta saada kiinni, valitetaan verkkokommenteissa.

Kauppiasosuuskunta Veikon Koneen toimitusjohtaja Ilkka Viskari myöntää ongelmat.

– Black Fridayn myynti yllätti meidät täydellisesti volyymillaan, Viskari sanoo.

– Kyllä se oli kaikkien aikojen ennätys. Muuten emme olisi joutuneet tällaiseen tilanteeseen.

Viskarin mukaan myynti kasvoi edelliseen vuoteen verrattuna kaksin–kolminkertaiseksi.

Viskarin mukaan myöhästymiset ovat koskeneet nimenomaan pääkaupunkiseudulla verkkokaupasta ostettuja isoja kodinkoneita, jotka yleensä vaativat asennuksen. Veikon Koneen pääkaupunkiseudulla kuljetuksiin ja asennuksiin käyttämä yritys ei pystynyt toimittamaan tilattuja tuotteita verkkokaupan alunperin ilmoittamassa aikataulussa.

– Tilanne on tällä hetkellä se, että ruuhkan purkaminen kestää noin viikon verran, Viskari kertoo.

Viskarin mukaan kaikki kuluttajat tulevat saamaan verkkokaupasta ostamansa tuotteet.

Viivästyksestä seurasi ikävä dominoefekti: Kun toimituksia ei viime viikolla kuulunut määräaikaan mennessä, asiakkaat soittivat asiakaspalvelun vaihteeseen, joka välillä kaatui soittojen määrän takia.

Asiakaspalvelun ruuhkaa pahensi Viskarin mukaan sekin, että asiakaspalvelijat ovat joutuneet jatkuvasti soittamaan asiakkaille sopiakseen uusia toimitusaikoja.

– Emme ole valitettavasti pystyneet vastaamaan asiakaspalautteeseen siinä määrin kuin olisi pitänyt, siitä huolimatta että väkeä on palkattu lisää tilapäisesti ja nyt myös vakinaisesti, hän sanoo.

Hän ei kuitenkaan usko, että Veikon kone on ainoa ongelmista kärsinyt kauppa.

– En usko, että ollaan meidän toimialalla ainoina tässä tilanteessa, sillä asennusliikkeitä on kuitenkin pääkaupunkiseudulla rajoitettu määrä.

Kauppiasosuuskunta Veikon Kone teki vuonna 2017 yli 17 miljoonan euron liikevaihdolla verojen jälkeen voittoa 683 000 euroa.

Juttua muokattu 14.12. klo 11.53: Muutettu otsikkoa ja jutun alkua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?