Jarin ja Arin jätti­rekka Kenworth VW900A sai kylkiinsä 10 800 valoa – yli 20 vuotta vanha ilmiö Suomeen - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Jarin ja Arin jätti­rekka Kenworth VW900A sai kylkiinsä 10 800 valoa – yli 20 vuotta vanha ilmiö Suomeen

Julkaistu: 2.12.2018 18:41, Päivitetty 2.12.2018 19:14

Yhtiökumppanit kertovat, miksi vuosimallin 1978 jätti teipattiin sinivalkoisesta punaiseksi.

Kun Jari Tarkkanen käynnistää rekkansa, sytyttää sen valot ja ajaa kierroksen Turun Räntämäessä, päät kääntyvät ja autot pysähtyvät.

Eikä ihme, sillä 19-metrinen roadshow-rekka olisi muutenkin näyttävä näky. Nyt se on koristeltu valoilla: pieniä, rekan joka laitaa kiertäviä ledejä on yhteensä 10 800.

– Laitoimme ne kahdestaan kaverin kanssa. Kyllä siinä jokunen tovi vierähti, Tarkkanen nauraa.

  • Katso jutun alusta videolta Tarkkasen haastattelu rekasta

Rekka on osa Coca-Colan mainontaa. Kolarekka on kiertänyt jo parikymmentä vuotta, mutta Suomessa se ajaa nyt ensi kertaa.

Maailmalla rekkaan ei aina ole suhtauduttu myönteisesti. Britanniassa Coca-Cola joutui supistamaan kolarekka-kampanjaansa tänä vuonna kolmanneksella paikallisviranomaisten vastustuksen vuoksi, Guardian kertoi. Rekkaa on arvosteltu terveysperustein: sokerijuoma voi lihottaa ja olla haitaksi hampaille.

Britanniassa kolarekka on kiertänyt vuodesta 1995. Coca-Colan mukaan maassa myytävistä yhtiön juomista arviolta 90 prosenttia on tänä vuonna sokerittomia.

Suomessa kiertue toteutetaan turkulaisen Tarkkasen ja hänen yhtiökumppaninsa Ari Piskosen omistamalla vuosimallin 1978 Kenworth VW900A -rekalla.

– Sosiaalisen median kautta joku kyseli, olisiko jollain tällaista amerikanrautaa ja peräkärryä. Meille tuli kahdesta eri ohjelmatoimistosta tarjouspyyntö, ja tässä ollaan, Tarkkanen kertoo.

Rekka tuli Suomeen Yhdysvalloista vuonna 1988. Kärry on vuodelta 1975, ja se valmistui alun perin Lahden Patjatehtaan kuljetuskäyttöön. 20 vuotta sitten rekkaa käytti kiihdytysajotiimi, ja 10 vuotta sitten se siirrettiin roadshow -käyttöön.

– Me ostimme tämän tänä vuonna. Se on väriltään sinivalkoinen.

Rekan on ledvaloja yhteensä 10800.

Jouluinen ulkomuoto toteutettiin teippauksilla.

Ensimmäistä kertaa historiassa joulurekka ylittää Napapiirin, Jari Tarkkanen kertoo.

Joulurekalla ajetaan joulukuussa noin 3 500 kilometriä.

– Suurin mediatapahtuma on Rovaniemellä, Joulupukin pajakylässä, Tarkkanen kertoo.

Rekassa on koko ajan mukana kaksi kuljettajaa. Tomi Lohivuo on ratissa koko kiertueen ajan, Tarkkanen ja Piskonen osan aikaa. Coca-Cola tuo rundille omat työntekijänsä ja mediaväkensä.

Vaikuttavinta rekassa ovat valot.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?