HS: Suomalaisten Viron-matkailu tyssäsi: ”Tulkaa, suomalaiset, takaisin – ei haittaa, jos on juovuksissa!” - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

HS: Suomalaisten Viron-matkailu tyssäsi: ”Tulkaa, suomalaiset, takaisin – ei haittaa, jos on juovuksissa!”

Tallinnan yrittäjät ovat huolissaan, sillä kaduilla ei enää kuule suomea entiseen tapaan.

25.11.2018 17:00

Helsingin Sanomat uutisoi sunnuntaina, että suomalaisten Viron-matkailu hiipuu jo toista vuotta peräkkäin. Viro vetää lehden mukaan kuitenkin edelleen sankoin joukoin matkailijoita muualta, ja matkailutulotkin ovat kasvussa.

Silti: suomalaisturistien väheneminen ihmetyttää. Myös yrittäjät ovat huomanneet ilmiön etenkin Tallinnassa. HS:n jutussa haastateltu käsityöyrittäjä Elfi Pils kertoo, ettei suomea enää kuule yhtä paljon kuin aiemmin.

– Tulkaa, suomalaiset, takaisin – ei haittaa, jos on juovuksissa!, Pils vetosi.

  • Jutun päävideolla IS vierailee Latvian rajan läheisyydessä sijaitsevassa Super Alko -myymälässä kesällä 2018.

Tallinnan Vanhakaupunki on ollut myös suomalaisten matkailijoiden suosiossa.­

Suomalaisten viinaralli siirtyi nopeasti Virosta Latviaan

IS kertoi kesäkuussa, että Viron kesällä 2017 tekemä reilu alkoholiveronnosto on toden totta ohjannut suomalaiset ainakin viinaostoksille yhä useammin Latviaan.

Mietojen alkoholijuomien verotus nousi Virossa puolitoista vuotta sitten jopa 70 prosentilla aiemmasta, MTV kertoi kesäkuussa 2017. Veronkorotuksen ennakoitiin tuovan alkoholiostoksille Latviaan sekä virolaisia että suomalaisia.

Viron oli tarkoitus nostaa alkoholiveroa vielä uudelleen kuluvan vuoden helmikuussa, mutta veroa korotettiin vain puolet suunnitellusta, Tallinna24-sivusto kertoi.

IS:n kesäkuussa tekemän jutun mukaan myös Latvian matkailuyrittäjät olivat kiinnittäneet asiaan huomiota. Alkoholiveroa on kuitenkin korotettu Latviassakin, ja sitä nostetaan porrastetusti edelleen vuoteen 2020 asti.

Tilastokeskuksen kesäkuun alussa julkaisemat tiedot kertovat, että suomalaisten tekemät yönyliristeilyt Viroon pysyivät edellisvuoteen verrattuna samalla tasolla alkuvuonna 2018. Tilastojen mukaan yöpymisen kohdemaassa sisältäneet matkat sekä päiväristeilyt kuitenkin vähenivät hieman edellisvuodesta.

Viro oli Tilastokeskuksen alkuvuoden lukujen valossa matkakohteena edelleen suomalaisten ykkössuosikki.

Mikä innostaa sinua matkailemaan Virossa, vai innostaako mikään? Ota kantaa kommenttikentässä!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?