Diesel­veron poistamisesta tehty kansalais­aloite rikkoi 50 000 alle­kirjoituksen rajan

Kansalaisaloite keräsi alle vuorokaudessa 50 000 allekirjoitusta, mikä tarkoittaa, että eduskunnan on otettava esitys dieselveron poistamisesta käsiteltäväkseen.

Raakaöljyn maailmanmarkkinahinta on nostanut polttonesteiden hintoja Suomessa. Dieselin hinta on jollain asemilla ohittanut jo 95e-oktaanisen bensiinin.

12.11.2018 20:30 | Päivitetty 12.11.2018 20:40

Kansalaisaloite avattiin maanantaiaamuna verkkopalvelu Kansalaisaloite.fi-sivustolla. Kello puoli yhdeksään mennessä illalla se oli kerännyt jo yli 50 000 allekirjoitusta.

Kansalaisaloitteen laati Haapavedellä asuva Tuulikki Paavola. Ajatus aloitteen laatimisesta sai alkunsa, kun Paavola viime viikon torstaina kävi tankkaamassa diesel-autoaan paikallisella huoltoasemalla ja huomasi, että diesel-litran hinta oli ylittänyt 95-oktaanisen bensiinin litrahinnan.

Paavola kertoi IS:lle aiemmin maanantaina, että kansalaisaloitteen tavoitteena on poistaa dieselautojen käyttövoimavero eli dieselvero. Paavolan taloudessa on kaksi diesel-autoa, joista toisesta hän maksaa käyttöveroa vuodessa noin 800 euroa.

Koska dieselin litrahinta on noussut, Paavolan mielestä veron poistaminen olisi reilua.

– Verollehan ei nyt ole enää perusteita. Peruste on ollut valtion saamien tulojen lisäksi se, että sillä tasataan diesel- ja bensiinikäyttöisten autojen käyttökustannuksia, hän sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?