7 vinkkiä – näin saat asuntosi kaupaksi parempaan hintaan - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

7 vinkkiä – näin saat asuntosi kaupaksi parempaan hintaan

Julkaistu: 8.11.2018 19:54

Kiinteistönvälittäjät vinkkaavat, miten asunnon saa paremmin ja parempaan hintaan kaupaksi.

Näillä pienillä ja edullisilla keinoilla saat parhaan hinnan asunnostasi. Vinkit antoi Kiinteistönvälittäjä Petri Vauramo Vauramo LKV:stä. Lähteenä on käytetty myös LKV Enbergin myyntijohtaja Juha Miettisen haastattelua.

1. Kerro välittäjällesi kaikista taloon, asuntoon ja ympäristöön liittyvistä asioista, miksi siellä on ihana asua. Pienet yksityiskohdat voivat olla ratkaisevia.

2. Siivoamisen tärkeyttä ei voi korostaa tarpeeksi. Siivoa huolellisesti myös kaikki kaapit, komerot ja jääkaappi. Heitä tarpeettomat tavarat pois kaapeista. Ostajat avaavat näytöillä usein myös kaapit. Laita purkit ja purnukat kylpyhuoneesta kaappiin.

3. Korjaa nuhjaantuneet maalipinnat. Seinien ja katon maalaus tekee asunnon yleisilmeelle tosi paljon eikä maali maksa juuri mitään. Kuluneen lattian voi hioa. Nämä pienet työt nopeuttavat asuntosi myyntiä.

4. Jos kyseessä on tyhjä huoneisto, ostajan voi olla vaikea kuvitella, miltä asunto näyttää kalustettuna. Virtuaalikalustetut kuvat kertovat ostajalle paljon enemmän asunnon mahdollisuuksista kuin kuva tyhjästä asunnosta.

5. Omakotitalossa voi tehdä kuntotarkastuksen jo ennakkoon ennen myyntiä. Vaikka talossa olisi jotain vikoja, tehty tarkastus tekee ostamisen asiakkaalle helpommaksi. Epävarmuus siitä, mitä talosta saattaa löytyä, tekee ostamisen vaikeammaksi.

6. Valokuvien päivittäminen vuodenajan mukaan on tärkeää. Myös sosiaalisen median hyväksikäyttö kannattaa.

7. Myytävästä kohteesta pitää ottaa hyvät kuvat. Käytä ammattilaista, jos omat taidot eivät riitä. Kohteen voi kuvauttaa myös videolle. Jos budjetti kestää, myytävän kohteen voi kuvauttaa ilmasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?