Yllätysmiljonääriksi noussut Hanhikoski kertoo, kuinka rikastui: ”Vielä joulukuussa 2016 lainasin ystävältä rahaa kattoremonttiin”

Jyväskyläläismiljonääri kertoo, kuinka rikastui.

Alexander Hanhikoski tienasi virtuaalivaluutalla.

1.11.2018 15:29

Viime vuoden tulokuninkaiden yllätysnimi, jyväskyläläinen start up -yrittäjä Alexander Hanhikoski, tienasi miljoonaomaisuuttaan sijoittamalla virtuaalivaluuttaan.

Hanhikosken tulot olivat viime vuonna 24,6 miljoonaa euroa, josta pääomatuloja oli 24 605 000 euroa ja ansiotuloja vain noin 30 000 euroa. Hanhikoski maksoi veroja 8,4 miljoonaa euroa.

Hän sijoittui valtakunnan kovatuloisimpien listalla kolmoseksi.

Julkisuudessa hyvin vähän ollut Hanhikoski valotti taustaansa tiedotteella iltapäivällä. Hän vahvisti, että Vuoden 2017 pääomatulot ovat tulleet pääosin kryptovaluutoista.

– Sijoitin koko nettovarallisuuteni, noin 20 000 euroa, Bitcoiniin vuonna 2013. Myöhemmässä vaiheessa vaihdoin kaikki Bitcoinit Ethereum kryptovaluuttaan sen ennakkomyynnissä. Kryptovaluuttoihin sijoitettu varallisuus noin 1000-kertaistui neljässä vuodessa, hän kertoo tiedotteessa.

– Vielä elokuussa 2016 pankkitililläni oli alle 10 000 euroa ja 99 prosenttia sijoitusvarallisuudesta kiinni Etheuremissa (virtuaalivaluutta). Seuraavan puolen vuoden aikana kryptopotti kasvoi miljoonasta eurosta 25 000 000 euroon. Vielä joulukuussa 2016 lainasin ystävältä rahaa kattoremonttiin.

Hanhikoski kertoo tiedotteessaan kuulleensa Bitcoinista ensimmäistä kertaa tuttavalta. ”Matemaattinen ja tietotekninen tausta” auttoi kryptovaluuttojen teknologian ja potentiaalin ymmärtämisessä. Hanhikoski on opiskellut Päivölän matematiikkalukiossa, Aalto-yliopistossa ja Jyväskylän yliopistossa.

– Kryptovaluutat olivat ensimmäinen merkittävä sijoitukseni. En nähnyt polkua suurempaan varallisuustasoon perinteisellä sijoittamisella huomioiden alkupääomani, jolla lähdin liikkeelle.

Hanhikoski kertoo myös, että nelivuotiseen sijoitushistoriaan mahtuu yksi päivä, jolloin Ethereum tippui 50 prosenttia ja kryptosijoituksista suli päivässä puolet pois. Kryptosijoitukset tippuivat noin kahdesta miljoonasta eurosta miljoonaan euroon.

– Pidin kuitenkin jäitä hatussa ja en myynyt.

Hanhikoski kertoo pelanneensa pokeria ammatikseen 20-vuotiaana. Pelissä oppi kestämään suuriakin heittelyjä ja suhtautumaan rahaan analyyttisesti.

– Viime vuonna kryptovaluuttojen hinnat nousivat sen verta, että päätin tasata riskiä ja myydä. Myynnin hetkellä vasta tuntui, että rahasumma konkretisoitui itselle. Euforian tunteet olivat voimakkaita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?