Vertasimme Suomea muihin maihin: tällainen työn­tekijän turva irtisanomiselta on oikeasti - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Vertasimme Suomea muihin maihin: tällainen työn­tekijän turva irtisanomiselta on oikeasti

Julkaistu: 24.10.2018 20:23

Suomen irtisanomisturva ei ole eurooppalaisittain erityisen vahva, kertovat tilastot.

OECD:n uusimman kansainvälisen irtisanomissuojavertailun mukaan suomalainen irtisanomissuoja on EU- ja OECD-maiden keskiarvon alapuolella erityisesti, kun katsotaan vakituisia työntekijöitä.

Tämä selittyy pitkälti yt-neuvottelukäytännöllä, joka on kansainvälisessä vertailussa helppo tie tuotannollis-taloudellisiin irtisanomisiin.

  • Katso jutun alusta video JHL:n lakosta, jolla vastustetaan hallituksen suunnittelemaa irtisanomislakia

Lähtökohtaisesti irtisanomislainsäädäntö jaetaan henkilöperusteisiin ja kollektiivisiin irtisanomisiin, ja hallituksen irtisanomista helpottavassa lakiehdotuksessa kyse on juuri henkilöperusteisen irtisanomisen yksinkertaistamisesta pienissä yrityksissä.

Henkilöperusteisen irtisanomisen osalta suoja on OECD:n mukaan eurooppalaista keskitasoa.

OECD:n irtisanomissuojaindikaattori ottaa huomioon muun muassa irtisanomisajan, -helppouden ja työnantajan ilmoitusvelvollisuuden.

11 Euroopan maassa irtisanomissuojaa oli porrastettu yrityskoon mukaan vuonna 2013. Joukkoon kuuluvat muun muassa Saksa, Ranska, Tanska ja Suomi. Suomessa yt-neuvotteluja ei tarvitse käydä alle 20 hengen yrityksissä.

Saksassa alle viisi tai 10 henkeä työllistävät yritykset eivät ole lainkaan irtisanomislainsäädännön piirissä. Rajaa nostettiin viidestä kymmeneen vuonna 2004, mutta muutos ei koske sitä ennen palkattuja työntekijöitä.

Työoikeuden professori Seppo Koskinen huomauttaa, ettei todellisuus kuitenkaan ole Saksassa niin yksioikoinen. Hän sanoo, että Saksassa irtisanomissuoja pienissä yrityksissä muistuttaa koeajan purkuperusteita Suomessa. Syyt eivät saa olla syrjiviä eivätkä hyvän tavan vastaisia.

Säädökset eivät ole tiukat, mutta ammattiyhdistysliikkeen juristit ja yritysten sisällä toimivat betriebsrat-neuvostot ovat alusta saakka mukana neuvottelemassa irtisanomisista.

Lisäksi liittovaltiossa lainsäädäntö voi vaihdella osavaltioittain.

Jos grafiikka ei näy, katso se tästä.

Kun Nokia sulki kännykkätehtaansa Saksan Bochumissa, se maksoi työntekijöille erorahoja keskimäärin 87 000 euroa. Ne ovat tyypillisiä Saksan mallissa myös henkilöperusteisissa irtisanomisissa.

Saksa ei ole ratifioinut ILO:n yleissopimusta työnantajan toimesta tapahtuvasta irtisanomisesta kuten suurin osa teollisuusmaista ja myöskin Suomi.

Ruotsissa työnantajavetoinen irtisanominen vaatii asiallista perustelua, ja kohtuullisuusarvioinnissa voidaan ottaa yrityksen koko huomioon.

– Minusta irtisanomiskynnys on hyvin samanlainen kuin Suomessa. Joissain yksittäistapauksissa se voi olla korkeampi, Koskinen sanoo.

Lyhin irtisanomisaika on Ruotsissa kuukausi, kun Suomessa taas 14 päivää.

Ruotsissa henkilöperusteinen irtisanominen voidaan todeta pätemättömäksi, jolloin työsuhde jatkuu. Suomessa vastaavissa tapauksissa työntekijälle maksetaan korvauksia, mutta työpaikkaa ei saa takaisin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?