Prinssi Harryn sormessa nähtiin suomalainen älysormus: ”Kyllä sillä positiivinen vaikutus on myyntiimme ollut”

Britannian prinssi Harryn sormessa Australian-kiertueella nähty sormus näkyy suomalaisyrityksessä.

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan vierailevat parhaillaan Australiassa. Harryn sormessa herätti huomiota musta älysormus.

19.10.2018 13:30

Kun Britannian prinssi Harry liikkuu edustustehtävissä, häntä seurataan tarkasti. Se voi johtaa yllättäviin seurauksiin myös taloudessa. Näin kävi suomalaiselle yritykselle, jonka sormus kädessä Harry on nähty.

– Britannian prinssi Harryn sormessa Australian-kiertueella nähty sormus on kerännyt kovasti huomiota. Asiaan on kiinnitetty mediassa laajasti huomiota ja tämä näkyy kiinnostuksessa yritystämme ja tuotettamme kohtaan, Oura Healthin talousjohtaja Mikko Kärkkäinen kertoo.

Osaatko kertoa, arviota siihen paljonko myynti kasvoi tämän takia?

– Kyllä sillä positiivinen vaikutus on myyntiimme ollut, hän kertoo.

Sormuksella voi seurata mm. unen laatua.

Oura Health ei tuudittaudu siihen, että huomio koskisi vain heitä. Mikko Kärkkäinen arvioi, että ihmisiä kiinnostavat nykyään muutenkin unen ja palautumisen optimointi sekä oman kunnon ja hyvinvoinnin seuraaminen.

– Meillä on toki kilpailijoita, mutta enemminkin näen markkinoilla olevien tuotteiden tarjoavan terveydestään huolehtiville ihmisille vaihtoehtoja ja täydentäviä palveluja. Meidän tuotteemme muihin verrattuna poikkeaa ehkä sillä tavoin muista, että sen avulla voi seurata tarkasti palautumista harjoittelin jälkeen sekä unen merkitystä jokapäiväiseen hyvinvointiin, Kärkkäinen sanoo.

Minkä hintaisia sormukset ovat?

– Sormuksen hinta vaihtelee hieman malleittain. Kaikki sormukset ovat toiminnallisuudeltaan samanlaisia. Edullisin malli maksaa 314 euroa ja kalleimman timanttimallin hinta on vähän yli 1 000 euroa, Kärkkäinen sanoo.

Koska kyse on sormuksesta, myös muotoiluun on kiinnitetty paljon huomiota.

Oura Healthin liikevaihto oli 1,1 miljoonaa euroa vuonna 2016, ja se työllisti 13 henkilöä. Tilikauden tulos oli 2,4 miljoonaa euroa tappiolla. Yhtiön omavaraisuusaste oli 38,8 prosenttia.

Iso aalto alkoi muutamia vuosia sitten

Prinssi Harry on Walesin prinssi Charlesin ja prinsessa Dianan nuorempi poika sekä Britannian kuningatar Elisabet II:n pojanpoika.

Älykellojen ja rannekkeiden iso aalto alkoi Suomessa muutamia vuosia sitten. Monille suomalaisille ovat tuttuja esimerkiksi Polarin ja Suunnon rannekkeet.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?