Sipilä irtisanomissuojan heikennyksestä: ”Tiedän kipukohdat ja arviot, miten sitä pitäisi muuttaa” - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Sipilä irtisanomissuojan heikennyksestä: ”Tiedän kipukohdat ja arviot, miten sitä pitäisi muuttaa”

Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä puhui tulevan vaaliohjelman teemoista puolueväelle Jyväskylässä lauantaina.

Julkaistu: 22.9.2018 16:09

Pääministeri Juha Sipilä pitää kiinni irtisanomissuojan heikennyksen aikataulusta. Muutokset lakiehdotukseen ovat vielä mahdollisia.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) ajaa yhä kiisteltyä pienten yritysten irtisanomissuojan heikennystä. Sipilä sanoo käyneensä lausuntokierroksella olleesta lakihankkeesta keskusteluja vastuuministerin, hallituskumppaneiden ja työmarkkinajärjestöjen kanssa.

– Tiedän aika hyvin asetelman. Olen myös saanut lausuntopalautteesta yhteenvedon ja tiedän sen kipukohdat ja arviot, miten sitä pitäisi muuttaa ja mitkä ovat työllistämisvaikutukset, hän sanoi keskustan politiikka- ja toimintapäivillä Jyväskylässä lauantaina.

– Kyllä tämä aika hyvin hahmottui ja pääsemme kohta siihen vaiheeseen että pitää ruveta tekemään päätöksiä ja linjauksia että hallituksen esitys ehtii eduskuntaan aikataulun mukaisesti marraskuussa.

Liitoissa valmistellaan vastatoimia, jos hallitus vie esityksen eteenpäin eduskuntaan.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) kertoi alkuviikosta Keskisuomalaiselle, että olisi valmis muuttamaan hallituksen esitystä. Lintilä sanoi olevansa valmis laskemaan aiottua 20 työntekijän rajaa matalammaksi.

Palkansaajat eivät ole valmiit kompromisseihin siinä, että työsuhdeturva olisi erilainen erikokoisissa yrityksissä, oli sitten kyse viiden tai 20 hengen yrityksestä.

Näin sanoi Palvelualojen ammattiliiton PAMin puheenjohtaja Ann Selin Ylen TV1:n Ykkösaamussa.

– Kerta kaikkiaan ei tule käymään palkansaajille, että yrityksen koko määrittää sen, millainen irtisanomissuoja on.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?