Rahanpesuskandaali paisuu – Danske Bankin osake roimassa laskussa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Rahanpesuskandaali paisuu – Danske Bankin osake roimassa laskussa

Danske Bankin osake on ollut tänään pahimmillaan lähes seitsemän prosentin laskussa.

Julkaistu: 7.9.2018 16:22

WSJ kertoi, että Danske Bankin Viron-yksikön läpi olisi virrannut jopa 150 miljardin dollarin arvosta rahaa, josta ainakin osa voi liittyä rahanpesuun.

Danske Bankin osake on kääntynyt selvään laskuun sen jälkeen kun talouslehti Wall Street Journal (WSJ) kertoi pankin Viron konttorin rahanpesun olleen arvioitua laajempaa.

Lehden mukaan nyt tutkitaan kaikkiaan 150 miljardin dollarin rahavirtoja, joskin näistä rahanpesuun liittynee vain osa. Suuren osaan vuosien 2007–2015 rahaliikenteestä liittyy kytköksiä Venäjälle.

Financial Times kertoi aiemmin, että vuonna 2013 venäläisrahaa olisi virrannut Viron-yksikön läpi 30 miljardin euron arvosta.

Tanskan viranomaiset kertoivat viime kuun alussa aloittaneensa tutkinnan Danske Bankin rahanpesuepäilyksistä. Pankin virolaisen tytäryhtiön epäillään osallistuneen Venäjän tiedustelupalvelu FSB:n ja presidentti Vladimir Putinin lähipiirin rahanpesuun.

Danske Bank on tehnyt asiasta oman sisäisen selvityksensä, jonka tulokset on määrä julkaista tässä kuussa.

Danske Bankin toimitusjohtaja Thomas Borgen ei ole kommentoinut WSJ:n tietoja. Hän johti pankin kansainvälistä pankkitoimintaa vuosina 2009–2012.

Danske Bankin osake on ollut tänään pahimmillaan lähes seitsemän prosentin laskussa.

Lisää aiheesta

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?