Danske Bank: Rahanpesuselvitys valmistumassa – ”Juttu on hyvin monimutkainen”

Danske Bankin mukaan mahdollisen rahanpesun laajuudesta ei voi tehdä johtopäätöksiä asiayhteydestään irrotettujen seikkojen perusteella.

4.9.2018 9:59

Tanskalainen Danske Bank kertoo, että se on saamassa päätökseen sisäisen selvityksensä Viron-toimintojensa rahanpesuepäilyistä. Dansken Viron-yksikön kautta epäillään kulkeneen miljardien eurojen verran laittomia varoja.

– Juttu on hyvin monimutkainen eikä epäilyttävien asiakkaiden tai transaktioiden lukumäärästä – taikka mahdollisen rahapesun laajuudesta – voi tehdä johtopäätöksiä yksittäisten, asiayhteydestä irrotettujen seikkojen perusteella, Danske sanoo myöhään eilen antamassaan tiedotteessa.

Pankin tiedote on vastaus Financial Timesin uutiseen, jonka mukaan Dansken Viron-yksikön kautta olisi yksin vuoden 2013 aikana virrannut 30 miljardin dollarin verran venäläisasiakkaiden varoja.

FT:n mukaan summa perustuu luonnokseen rahanpesujutusta tehdystä selvityksestä. Lehti myös huomauttaa, ettei määrä välttämättä vastaa pestyjen varojen määrää.

Sisäisen selvityksensä rinnalla Danske on rikostutkinnan kohteena sekä Tanskassa että Virossa. Dansken Tallinnan-konttorin kautta epäillään vuosien 2007–2015 aikana kulkeneen yhdeksän miljardin dollarin verran laittomia, enimmäkseen venäläisasiakkaiden varoja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?