Japanilaisyhtiö satsaa Suomeen: Jopa 200 saa töitä – koulutusta ei tarvita hakiessa

Elektroniikkakomponentteja valmistava Murata laajentaa tehdastaan Vantaalla merkittävästi.

Vantaan Martinlaaksossa sijaitsevalla tehtaalla on yksi Pohjoismaiden suurimmista puhdastiloista.

20.8.2018 15:44

Vantaalla Martinlaakson teollisuusalueella sijaitseva Murata Electronicsin tehdas laajenee 150–200 työntekijällä tämän ja ensi vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. Nykyisin tehtaalla työskentelee noin 1 000 ihmistä, joista noin puolet tuotannossa.

Työpaikan saamiseen ei välttämättä tarvita koulutusta, vaikka suurin osa nykyisin työskentelevistä onkin teknikon koulutuksen saaneita.

– Asenne ratkaisee. Meillä on syvä koulutusohjelma, varatoimitusjohtaja Tomy Runne kertoo Taloussanomille.

Uudet työpaikat ovat valtaosaksi tuotannon töitä.

Uudelle työntekijälle tärkeintä on halu oppia ja kehittyä, Runne kertoo. Yhtiöön haetaan pitkäaikaisia työntekijöitä. Palkkaus määräytyy teknologiateollisuuden työehtosopimuksen mukaan. Runne ei halua puhua tarkoista summista, koska tänä ja ensi vuonna haetaan työntekijöitä useisiin eri tuotannon töihin. Työnimikkeitä ovat esimerkiksi operaattori, huolto-operaattori ja laatuoperaattori.

Yhtiön oma koulutusohjelma kestää useammasta kuukaudesta vuoteen ja tehdään työn ohessa.

Tehtaalle rakennetaan kooltaan noin 16 000 neliön laajennus, josta kerrosalaa on 9 000 neliötä. Uusi osa valmistuu ensi vuonna.

Investoinnin arvo on 42 miljoonaa euroa.

Japanilaisyhtiö satsaa tehtaaseen, koska maailmalla mikroelektronisten MEMS-antureiden kysyntä kasvaa. MEMS-anturit mittaavat kiihtyvyyttä, kallistusta ja kulmanopeuksia. Anturit pyritään suunnittelemaan mahdollisimman tarkoiksi ja toimimaan erilaisissa sääoloissa. Niitä käytetään muun muassa itseohjautuvissa autoissa, mutta myös muutoin autoteollisuudessa ja lisäksi teollisuudessa ja terveysteknologiassa esimerkiksi sydämentahdistimissa.

Martinlaakson tehdas on ainoa MEMS-komponentteja valmistava tehdas Japanin ulkopuolella.

Murata Electronicsilla on noin 78 000 työntekijää maailmanlaajuisesti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?