Facebook haastettiin oikeuteen Yhdysvalloissa – ”markkinat shokissa” osakkeiden arvon romahdettua

Osakkeenomistaja väittää yhtiön ja sen johtajien antaneen harhaanjohtavia lausuntoja.

Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckerberg vakavana San Josessa 1. toukokuuta 2018.

28.7.2018 3:59

Yhteisöpalvelu Facebook ja sen toimitusjohtaja Mark Zuckerberg on haastettu oikeuteen Yhdysvalloissa, kertoo uutistoimisto Reuters.

Kyseessä saattaa olla ensimmäinen monista oikeusjutuista, joiden taustalla on Facebookin arvon valtava romahdus. Osakkeiden arvo romahti peräti 120 miljardia dollaria yhdessä päivässä liikevoiton jäätyä odotettua pienemmäksi.

Facebookin haastoi oikeuteen osakkeenomistaja James Kacouris liittovaltion tuomioistuimessa Manhattanilla. Hän väittää Facebookin, Zuckerbergin ja talousjohtaja David Wehnerin antaneen harhaanjohtavia lausuntoja tai vaienneen liikevaihdon kasvun hidastumisesta, liikevoittoprosentin laskemisesta ja aktiivisten käyttäjien määrän laskemisesta.

Kacourisin mukaan markinnat olivat ”shokissa”, kun totuus alkoi valjeta keskiviikkona. Lähes 20 prosentin sukellus oli hänen mukaansa seurausta liittovaltion arvopaperimarkkinalain rikkomisesta.

Kanteessa haetaan ryhmäkannestatusta ja määrittelemättömiä vahingonkorvauksia. Facebookin tiedottaja kieltäytyi kommentoimasta asiaa.

Romahdus iski rajusti myös miljardööri Zuckerbergiin, jonka henkilökohtaisesta omaisuudesta suli Guardian-lehden mukaan 16 miljardia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?