Nelipäiväisen työviikon tulokset yllättivät Uudessa-Seelannissa – ”Miksi minun pitäisi maksaa päivistä toimistossa?” - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Nelipäiväisen työviikon tulokset yllättivät Uudessa-Seelannissa – ”Miksi minun pitäisi maksaa päivistä toimistossa?”

Työntekijöiden hyvinvointi parantui monella osa-alueella. Palkkaa työntekijöiltä ei leikattu.

Uudessa-Seelannissa testattiin lyhyempää työviikkoa.­

21.7.2018 10:53

Uusi-Seelantilainen yritys testasi kahden kuukauden ajan nelipäiväistä työviikkoa ja julkaisi tulokset testistä omalla nettisivuillaan. Kokeilu sijoittui maalis- ja huhtikuuhun.

Yhtiön yli 240 työntekijälle maksettiin edelleen palkkaa normaalista viisipäiväisestä työviikosta, vaikka työviikko itse asiassa olikin päivän lyhyempi.

Muun muassa testamentteihin keskittynyt edunvalvontayhtiö Perpetual Guardian kertoo, että kokeilun tulokset olivat kaikkiaan hyvin positiiviset, ja se aikoo tavasta pysyvän.

Tuloksista selviää, että yrityksen työntekijöiden stressitasot laskivat. Ennen kokeilua 45 prosenttia koki olevansa stressaantunut töistään, mutta kokeilun jälkeen näin sanoi vain 38 prosenttia.

Vielä parempiin tuloksiin päästiin työn ja vapaa-ajan tasapainottamisessa. Yhtiön työntekijöistä peräti 78 prosenttia koki pystyvänsä tasapainottamaan työn ja vapaa-ajan lyhyemmän työviikon aikana.

Viisipäiväisessä työviikossa tasapainon löysi vain vähän yli puolet eli 54 prosenttia.

Myös työhön sitoutuminen oli kokeilun jälkeen keskimäärin 20 prosenttiyksikköä suurempi kuin ennen kokeilua.

Yhtiön toimitusjohtaja Andrew Barnes kertoo CNN:lle, että idea kokeiluun lähti siitä, että hän halusi luoda paremman työympäristön alaisilleen.

Hän kertoo CNN:lle myös, että työntekijöiden sosiaalisessa mediassa viettämä aika väheni ja työhön käytetty aika kasvoi:

– Miksi en maksaisi työn tehosta? Miksi minun pitäisi maksaa päivistä toimistossa?

Barnes sanoo samaisessa haastattelussa, että hän toivoo yhtiönsä näyttävän esimerkkiä muille yrityksille ympäri maailmaa. Hänen mielestään nelipäiväinen työviikko hyödyttää työnantajaa.

– Tapahtuu niin, että työnantaja saa motivoituneita, tarmokasta ja lojaalia työvoimaa.

Myös Suomessa on väläytelty aiemmin lyhyempää työaikaa. Esimerkiksi kuusituntisista työpäivistä on puhuttu jo vuosia, mutta toistaiseksi kokeiluista ei ole juurikaan tullut pysyviä.

Lyhyemmän työajan taustalla on usein ajatus työntekijöiden jaksamisen parantamisesta ja toisaalta myös työtehon ja kokonaistyöllisyyden kasvattamisesta.

Lue lisää: Ylityöt ja liiallinen työstressi lisäävät masennuksen riskiä

Nelipäiväisestä työviikosta kertoi Suomessa aiemmin Kauppalehti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?