Helsinki-Vantaan veden hinta herätti närkästystä – IS:n lukijat: ”Espanjassa saisi 16 1,5 litran vesipulloa” - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Helsinki-Vantaan veden hinta herätti närkästystä – IS:n lukijat: ”Espanjassa saisi 16 1,5 litran vesipulloa”

Helsinki-Vantaan hintava vesitarjoilu puhuttaa lukijoita. Mielipiteet vaihtelevat laidasta laitaan.

Helsinki-Vantaan lentoaseman veden hinta ja vesipisteiden sijainti on herättänyt keskustelua.

13.7.2018 16:55

Vesi ei ole ilmaista – etenkään Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Lentoaseman kahvilasta ostetun vesipullon kova hinta nousi torstaina esille Helsingin Sanomissa julkaistussa mielipidekirjoituksessa.

Taloussanomat kertoi eilen, että kalleimmat vesipullot maksavat reippaasti yli kaksi euroa. Korkeille hinnoille niin ikään on useita syitä, muiden muassa vähäinen hintakilpailu ja matkustajien kiire.

Uutinen herätti runsaasti keskustelua, joka ilmeni vilkkaana kommentointina jutun alla.

Lukijat esimerkiksi nostivat esiin erot hinnoissa eri lentokentillä ympäri Eurooppaa.

– On eroja hinnoissa! Tällä viikolla ostin Kreikan saarelta kentältä veden 0,75 € 1 litran pullo, Berlinin Tegelillä taas 3,70€ 0,75 litran pullo ja Helsinki-Vantaalla 3,40€ 0,5 litran pullo. En meinannut uskoa, kun myyjä sanoi Kosin kentällä 1,50€ kun ostin 2 pulloa vettä.

Paikalliset erot – lentoaseman ja päivittäistavarakaupan välillä – huomioitiin kommenteissa.

– Kaivoin viime vuoden matkapäiväkirjan esiin. Meiltä oli rohmuttu Helsinki-Vantaan lentoaseman kahvilassa 0,5 litran BonAqua vesipullosta 3,60 €. Laskin, että samalla hinnalla olisin saanut Prismasta 12 pulloa puolen litran lähdevettä. Tosin ilman panttia.

Yksi lukija kirjoitti, kuinka kalliiksi useamman pullon ostaminen käy, kun perhe on kooltaan viisihenkinen.

– Jos on 5-henkinen perhe matkassa, niin kyllä 10-15 euroa joka lentokonevaihdon jälkeen mennen tullen hiukan harmittaa. Pelkästä vedestä siis.

Osa tuomitsi vesipullojen hinnoittelun lentomatkustajien hyväksikäytöksi.

– Kun päästiin lomakohteeseen Torremolinokseen, taskulaskin näytti, että Helsinki-Vantaan lentokenttähinnoilla saisi Espanjassa 16 1,5 litran vesipulloa. Ei ole epäilystäkään, että lentoasema rokottaa ylihintaa vedestä. Toiminta on selvää lentomatkustajien hyväksikäyttöä.

Toisia lukijoita taas kummastutti lähinnä muiden ihmettely vesipullojen hinnoista.

– Kuinka on varaa lentää jos se 3e hinta vesipullosta tuntuu ylivoimaiselta? Ei tuo minua koskaan ole haitannut. Ihme valitusta taas kaikista pienimmistä asioista, paljon isoja laskuja maksetaan kuitenkin mukisematta. Mullistaisiko se elämän jos vesipullo maksaisi 1,50?

Myös ilmaisten vesipisteiden sijoittelua käymälöiden yhteyteen paheksuttiin.

– On epä-älyllistä sijoittaa juomavesipiste kaikkein epähygieenisimpään paikkaan. WC-tilaan ei kannata viedä mitään minkä aiot laittaa suuhun.

Yhdessä kommentissa syyttävä sormi osoitti yrittäjien ohi Finaviaa kohti.

– Jollain nuo Finavian perimät liiketilavuokrat pitää saada katettua, eivät ole nimittäin edullisimmasta päästä. En syytä kentän yrittäjiä vaan Finaviaa joka on piilottanut ilmaiset vesipisteet ties minne. En itse asiassa edes tiennyt että kentällä on sellaisia ennen tätä juttua.

Kallista vai halpaa vettä? Riippuu näkökulmasta, selvisi IS:n lukijoiden kommenteista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?