Metallican lahjoitus pelasti Hurstin leipäjonon – saa nyt apua aivan uusilta ihmisiltä: ”Tämä on jo kansanliike”

Hurstin ruoka-avun talous on turvattu loppuvuodeksi.

9.7.2018 11:45

Metallimusiikin suuryhtye Metallican lahjoitus Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry:lle toi julkisuutta ja synnytti suoranaisen kansanliikkeen. Avustustyötä tekevä Heikki Hursti kertoo, että uusien lahjoitusten ansiosta ruoka-avun talous on turvattu loppuvuodeksi.

Metallica lahjoitti Suomen vierailunsa yhteydessä toukokuussa 25 000 euroa. Heikki Hursti kertoo, että rahat ovat tulleet yhdistyksen tilille.

Lisäksi kansanedustaja ja liikemies Harry Harkimo on luvannut tukea ruoka-apua 30 000 eurolla. Lahjoitusta ei ole vielä tullut yhdistyksen tilille.

Heikki Hursti

Näihin lahjoituksiin yhdistyksen ei ole tarvinnut vielä turvautua.

– On tullut paljon pienempiä summia, on ollut satojen eurojen lahjoituksia. Tämä on jo kansanliike. On satoja lahjoittajia.

Hurstin ruoka-avun taloudesta kertoi ensin Helsingin Uutiset.

Alkuvuonna tilanne näytti synkältä. Ruoka-avun toiminta uhkasi loppua rahan puutteeseen, kertoi Apu-lehti. Yhdistys jakaa kaksi kertaa viikossa ruokaa vähävaraisille.

Metallica esiintyi Hartwall-areenalla toukokuussa.

Metallican tuoma mediajulkisuus pelasti talouden.

– Nyt on tilillä varmaankin pari sataa tuhatta euroa.

Rahaa yhdistys tarvitsee. Lahjoitusvaroista yhdistys joutuu hoitamaan normaalit kulut, kuten vuokrat, palkat ja autokulut. Kulut ovat noin 30 000 euroa. Pelkästään Helsinginkadun vuokra on 12 000 euroa kuukaudessa.

Heikki Hursti kertoo, että ruoka-avun talouteen teki ison loven Helsingin kaupungin sosiaalitoimen tekemät leikkaukset. Vuosiavustus pieneni 150 000 eurosta 100 000 euroon.

Juttua korjattu 9. heinäkuuta kello 13.19 ja kello 16.18: lahjoituksesta kertoi ensin Helsingin Uutiset ja rahavaikeuksista Apu-lehti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?