Uber-taksit palaavat pääkaupunkiseudun teille tänään

Kyydinvälityspalvelu lopetti Suomen-toimintansa viime kesänä.

Uberin kännykkäsovellus.

4.7.2018 11:04

Kyydinvälityspalvelu Uber käynnistää toimintansa uudelleen Suomessa tänään keskiviikkona.

Uberin toiminta on ollut jäissä viime kesästä lähtien, mutta taksiliikenteen vapauttaminen mahdollistaa toiminnan jatkumisen heinäkuussa.

– Hienoa uudessa liikennepalvelulaissa on se, että lupien määrä vapautuu ja kaikki kriteerit täyttävät henkilöt voivat ryhtyä tarjoamaan palveluita, Uberin maajohtaja Joel Järvinen kertoo tiedotteessa.

Uber aloitti viime kesänä päättyneen Suomessa vuoden 2014 lopulla.

Palvelu aukeaa pääkaupunkiseudun kunnissa, Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa. Palvelusta voi tilata kyytejä kello 16 alkaen, yritys kertoo tiedotteessaan.

Paljon vaikeuksia aiemmin

Uberin Suomen-toiminta ehti aiemmin ajautua monenlaisiin vaikeuksiin, eivätkä taksinkuljettajat ja tuomioistuimet katsoneet yrityksen toimintaa hyvällä.

Useita Uber-kuljettajia tuomittiin oikeudessa sakkorangaistuksiin. Heidät on myös tuomittu maksamaan valtiolle kuljetuksista saadut tulot bruttomääräisinä.

Lisäksi Helsingin hovioikeus määräsi viime vuoden lopussa, että vaatimus yhtiön vakuustakavarikon määräämisestä palautetaan Helsingin käräjäoikeuden käsiteltäväksi. Uberin mukaan prosessi saatiin käräjäoikeudessa keväällä päätökseen ja takavarikko perutuksi.

Taloussanomat uutisoi huhtikuussa, että Uber oli lähestynyt useita taksiluvan haltijoita mainoskirjeellä, jossa heitä pyydettiin yritykseen töihin.

Taloussanomiin tuolloin yhteyttä ottaneet yrittäjät eivät innostuneet kampanjasta. Heitä närkästytti erityisesti se, että yhteystiedot Uberille oli luovuttanut Trafi, virasto, joka osaltaan valvoo heinäkuun alussa voimaan astuneen taksiliikenteen vapauttavan liikennepalvelulain toteutumista Suomessa.

Trafi ei ottanut tuolloin kantaa Uberin aiempaan toimintaan Suomessa.

Uusia taksilupia on haettu lakiuudistuksen jälkeen aktiivisesti: jo sunnuntaina Trafi sai lähes 700 sähköistä lupahakemusta, Turun Sanomat uutisoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?