Taksien hintakilpailu käynnistyy ensi yönä – katso tästä eri taksiyhtiöiden hinnat isoissa kaupungeissa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Taksien hintakilpailu käynnistyy ensi yönä – katso tästä eri taksiyhtiöiden hinnat isoissa kaupungeissa

Hintakilpailu käynnistyy taksialalla tänä viikonloppuna – heti kun lauantai vaihtuu sunnuntaihin.

Taksien hintakilpailu alkaa.

30.6.2018 8:17

Osa suurkaupunkien taksiyhtiöistä on jo päivittänyt hinnoittelunsa uuteen uskoon, mutta osa jatkaa ainakin toistaiseksi vanhoilla hinnoilla.

Taloussanomat kokosi taksien hintatietoja neljän suomalaisen suurkaupungin alueelta: Helsingistä, Tampereelta, Turusta ja Oulusta.

Katso lista eri taksiyhtiöiden hintataulukoista jutun lopusta.

Hinnat saattavat kuitenkin elää hintataulukoiden ulkopuolella.

Oulun Otaxin toimitusjohtajan Ville-Veikko Pohjolan mukaan yhtiö on kouluttanut autoilijoita ja kuljettajia käymään hintaan liittyviä keskusteluja asiakkaiden kanssa.

– Asiakas ja kuljettaja käyvät hintaan liittyvän keskustelun aina ennen kyydin aloittamista. Näin ollen taksimatkan hinta on autoilijakohtainen.

Pohjola kertoo Otaxin antaneen myös asiakaslupauksen enimmäishinnoista.

– Lupauksen mukaan Otaxi vastaa siitä, ettei taksimatkan hinta nouse edes kysyntäpiikeissä tai sesonkiaikana asiakkaan kannalta kohtuuttomalle tasolle.

Tampereen Aluetaksin toimitusjohtaja Helvi Liukkaalan mukaan taksiyhtiö on määrittänyt enimmäishinnat vain sen kautta välitettäville kyydeille. Tolpilla, käsipystykyydeissä ja yrittäjien omissa kyydeissä noudatetaan kuskien omia hinnastoja.

– Keskukseen soitettaessa asiakkaalle kerrotaan hinnanmääräytymisperusteet. Autoissa taas ilmoitetaan yrittäjien omat hinnastot.

Lähitaksin toimitusjohtajan Juha Pentikäisen mukaan kilpailulainsäädännön ja uuden taksilain hengen mukaisesti jokainen taksiyrittäjä päättää lähtökohtaisesti itse kuljetushintansa.

Kuluttajaturvan ja -hyödyn takaamiseksi Lähitaksi on kuitenkin tehnyt päätöksen myöntää asiakkailleen takuun enimmäishinnasta.

– Asiakkaiden on harvoin mahdollista tehdä yksittäisten taksiyrittäjien välillä hintavertailua ennen tilaustaan. Näin ollen kuskit eivät saa ylittää Lähitaksin enimmäishintoja, mutta sitä vastoin yksittäinen yrittäjä saa kyllä hilata hintoja alaspäin, Pentikäinen sanoo.

Taksi Helsinki: Helsinki ja pääkaupunkiseutu

Lähitaksi: Helsinki ja pääkaupunkiseutu

Kajon: Helsinki ja pääkaupunkiseutu

Taxidata: Turku

Tampereen Aluetaksi: Tampere

Otaxi: Oulu

Pääkaupunkiseudun toimijoista Fixutaxi ja Kovanen eivät vastanneet Taloussanomien kyselyyn uusista hinnoista.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?