Vantaa korottaa lastentarhanopettajien palkkoja – ”Ei tarvitsisi palkan takia pahoittaa mieltään” - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Vantaa korottaa lasten­tarhan­opettajien palkkoja – ”Ei tarvitsisi palkan takia pahoittaa mieltään”

Pääkaupunkiseudun ulkopuolelta Vantaalle töihin muuttavat lastentarhanopettajat saavat myös 1 500 euron muuttorahan.

18.6.2018 13:30

Vantaan kaupunki ja henkilöstöjärjestöt ovat sopineet palkkojen korotuksista muun muassa lastentarhanopettajille ja sosiaaliohjaajille, kaupungin viestinnästä kerrotaan.

Kyse on kunnallisen virka- ja työehtosopimuksen järjestelyerän jakamisesta.

Ensi vuoden alussa lastentarhanopettajien kuukausipalkat nousevat enimmillään 145 euroa kuukaudessa, ja joidenkin sosiaaliohjaajien palkkoja nostetaan 70–150 euroa kuussa.

Muutoksen jälkeen lastentarhanopettajien yleisin tehtäväkohtainen kuukausipalkka on 2 557 euroa.

Vantaan kaupungin henkilöstöjohtaja Kirsi-Marja Lievonen toivoo, että palkankorotus auttaisi pitämään lastentarhanopettajat työssään. Hän kertoo, että Vantaalla huomattiin muun muassa lastentarhanopettajien olleen palkkakuopassa verrattuna joihinkin muihin vastaavantasoisen koulutuksen hankkineisiin ammattilaisiin.

– Tämä tehtiin siksi, että palkkataso olisi kilpailukykyinen työmarkkinoilla yleensä. Eli ei tarvitsisi palkan takia pahoittaa mieltään ja vaihtaa alaa, Lievonen sanoo.

Lisäksi Vantaa aloittaa elokuussa muuttorahakokeilun. Siinä pääkaupunkiseudun ulkopuolelta muuttaville lastentarhanopettajille, erityislastentarhanopettajille ja päiväkodin johtajille maksetaan 1 500 euroa puolen vuoden koeajan jälkeen.

Tuhannet varhaiskasvatuksen ammattilaiset jättivät huhtikuun lopussa esimiehilleen esityksen palkankorotuksista Ei leikkirahaa -kansanliikkeen puitteissa. Liike vaatii palkkauksen parantamista 700 eurolla kuukaudessa.

Lue lisää: Tuhannet varhaiskasvattajat jättivät esityksen palkankorotuksesta

Lastentarhanopettajat suivaantuivat keväällä, kun Helsingin, Espoon ja Vantaan edustajat kertoivat epävirallisesta sopimuksesta, jolla lastentarhanopettajien palkat pyrittiin pitämään samalla tasolla. Kuntatyönantajat-järjestön mukaan kaupungit eivät ole keskinäisellä sopimuksella pyrkineet rajoittamaan lastentarhanopettajien palkkojen nousua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?