Saksa ja Ranska lähellä sopua euroalueen talousuudistuksista

Ranska kannattaa euroalueen taloudenpidon voimakkaampaa keskittämistä, Saksa maltillisempaa linjaa.

Bruno Le Maire.

17.6.2018 6:09

Saksa ja Ranska ovat lähellä sopua euroalueen talousuudistuksista, kertoo Ranskan talousministeri Bruno Le Maire. Hän kertoi asiasta myöhään lauantai-iltana Twitterissä.

Ranska on kannattanut euroalueen taloudenpidon voimakkaampaa keskittämistä. Saksa kannattaa maltillisempia uudistuksia.

Ministerin mukaan on mahdollista, että sopimus saadaan viimeisteltyä tiistaina, kun Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti Emmanuel Macron tapaavat Berliinin lähellä.

Neuvotteluissa Euroopan suurvallat ovat pyrkineet sovittamaan yhteen erilaisia näkemyksiä euroalueen tulevaisuudesta. Macronin Ranska ajaa pitkälle meneviä uudistuksia, joihin kuuluu muun muassa euroalueen yhteinen budjetti ja entistä keskitetympi taloudenpito.

Angela Merkelin Saksa on vastapainona ajanut maltillisempien uudistusten linjaa. Liian voimakkaan keskittämisen pelätään kasvattavan eripuraa EU:n taloudellisesti hyvinvoivan pohjoisen ja velkaantuneen etelän välillä.

Maiden välisenä kiistakapulana on ollut muun muassa sijoitusrahasto, jolla autettaisiin unionin köyhimpiä jäsenmaita teknologian, tieteen ja innovaation kehittämisessä. Rahaston suuruudesta ei ole tahdottu päästä yksimielisyyteen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?