Bilderberg-kokous alkaa: Suomesta mukana Björn Wahlroos, Antti Herlin ja Elina Lepomäki

Björn Wahlroos on osallistunut Bilderberg-kokoukseen monta kertaa aiemminkin.

Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki osallistuu tänä vuonna Bilderberg-kokoukseen.

7.6.2018 17:23

Politiikan ja talouden eliitin Bilderberg-kokoontumiseen osallistuu tänä vuonna kolme suomalaista: Sammon, Nordean ja UPM:n hallitusten puheenjohtaja Björn Wahlroos, Koneen hallituksen puheenjohtaja Antti Herlin sekä kansanedustaja Elina Lepomäki (kok).

Italian Torinossa järjestettävä kokous alkoi tänään ja jatkuu sunnuntaihin.

Kokouksen teemoja ovat tänä vuonna muun muassa populismi Euroopassa, työn tulevaisuus, epätasa-arvo, tekoäly, vapaakauppa ja Venäjä.

Bilderberg on vuotuinen konferenssi, johon osallistuu 120–140 politiikan ja talouden päättäjää ja asiantuntijaa. Tänä vuonna osallistujia on runsaat 130, ja he ovat 23 eri maasta.

Kokoukset pidetään suljetuin ovin, eikä niistä ole kerrottu ulkopuolisille, mikä on herättänyt epäluuloa ja salaliittoteorioita.

Muita osallistujia tänä vuonna ovat esimerkiksi Yhdysvaltojen entinen ulkoministeri Henry Kissinger, entinen EU:n komission puheenjohtaja José Manuel Barroso, Englannin keskuspankin pääjohtaja Mark Carney, Vodafonen toimitusjohtaja Vittorio Colao, Ryanairin toimitusjohtaja Michael O’Leary, Viron pääministeri Jüri Ratas, Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg ja SEB:n hallituksen puheenjohtaja Marcus Wallenberg.

Wahlroos osallistui Bilderberg-kokoukseen myös viime vuonna, kuten monena vuonna aiemminkin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?