Työvoimapula pahenee: ”Siistiä sisätyötäkin” tarjolla, nuoria ei kiinnosta - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Mitä ihmettä Kainuussa tapahtuu? Töitä olisi, mutta ei tekijöitä

Julkaistu: 28.5.2018 15:35, Päivitetty 28.5.2018 18:07

Kainuun alueen työvoimapula on noussut valtakunnan suurimmaksi.

Kainuu elää pelialan buumia, mutta kärsii myös työvoimapulasta. Osaavan työvoiman löytämisen vaikeus nousi esiin pääministeri Juha Sipilän (kesk) Kajaanin-vierailulla. Sipilä sanoi Ylen pääministerin haastattelutunnilla, että kaksi yritystä tarvitsee yli parisataa työntekijää.

Työmarkkinoiden kiristyminen näkyy metalliyhtiö Terrafamessa ja kiskokalustovalmistaja Transtechissa.

Osaavaa työvoimaa on viime vuosikymmenen virrannut Kainuusta etelään ja Länsi-Suomeen. Nuoria kiinnostavat peliyhtiöt ja koodaaminen, ei hitsaaminen.

– Meillä on aidosti vaikeaa löytää tiettyjen alojen osaajia: sähköautomaatioasentajia, kunnossapitohenkilöitä, insinööritaustaisia henkilöitä, Terrafamen toimitusjohtaja Joni Lukkaroinen kertoo.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Napapiirin Teollisuushuollon asentajat Ali Niva ja Jani Komulainen Terrafamen kaivoksella viime toukokuussa.

Erilaisia tehtäviä on nyt ollut avoinna noin 15.

– Jos oikeita ammattilaisia löytyisi, ottaisin 40 henkeä töihin saman tien. Talouden hyvä vire näkyy ja Kainuun nousu. Vajetta joudutaan paikkaamaan ylitöillä ja muilla järjestelyillä.

Jos Terrafamen akkukemikaalien tuotantohanke etenee suunnitellusti, yritys tarvitsee noin 150 uutta työntekijää vuoden 2020 lopulla.

– Mielellään lähtisimme kouluttamaan ja ajamaan sisään heitä jo aiemmin.

Pula valtakunnan kärkeä

Kainuun te-toimiston johtaja Tiina Veijola sanoo, että alueen rekrytointiongelmat ovat ”valtakunnan korkeimmat”.

– Työnantajilta, sekä yrityksiltä että julkisilta, tulee viestiä, että kesätyönhakijoita ei ole koskaan ollut näin vähän.

Se kertoo Veijolan mukaan siitä, että valmistuneet ja armeijasta tulleet nuoret työllistyvät suoraan ilman kesätyövaihetta.

Terrafamen tapaan vajeesta kärsii Transtech. Viime vuonna yhtiö rekrytoi 280 uutta työntekijää suoraan Otanmäen tehtaalle tai vuokrafirman kautta.

– Voisimme heti palkata 50 hitsaria, mutta olemme löytäneet vain 15. Kohtuullisen iso vaje on hitsareista ja metallimiehistä, toimitusjohtaja Lasse Orre sanoo.

Transtechin tehdas Otanmäellä.

Lisäksi eläkkeelle jää noin 20 henkeä vuosittain, ja myös heidät joudutaan korvaamaan.

Rekrytointiongelmat ovat alkaneet vaivata erityisesti viime 2–3 kuukauden aikana.

– Ainakin 50 hengelle on tarvetta tänä vuonna kaikkiaan.

Otanmäen tehtaalla on tarvetta särmäyksen, hitsauksen, koneistuksen ja pintakäsittelyn ammattilaisille sekä mekaanisille asentajille, sähköasentajille ja työnjohtajille.

Myös Helsingin huoltoyksikössä on kasvava tarve sähkö- ja automaatioasentajille.

Orre harmittelee, että tekijöitä ei tahdo löytyä edes ”siisteihin sisätöihin”. Yli puolet on korien sisustamista kuten penkkien, kaiteiden ja mattojen paikalleen panemista.

– Sitä ei ole osattu nostaa riittävästi esille, että tämä ei ole vain konepajatyötä, vaan iso osa työstä on sisustamista, johon riittää kohtuulyhytkin muuntokoulutus.

Orre sanoo, että pelipuoli kiinnostaa ylipäätään nuoria teollisuutta enemmän. Suomesta on ajettu pari sataa tuhatta teollista työpaikkaa alas, ja maine on kärsinyt siitäkin.

Ulkomaalaisten rekrytointi kallista

Kainuulaisen perusteollisuuden houkuttavuutta vähentää, että pelinkehittäjät ovat kovassa nosteessa juuri Kainuussa. Nuoria houkuttavat sekä pelialan koulutusta tarjoava Kajaanin ammattikorkeakoulu että pelifirma Critical Force.

Kajaanilaisessa Critical Forcessa on lähes 80 henkeä töissä.

– Palkkaamme 10–15 lisää tänä vuonna. Lähinnä markkinointiin ja myyntiin ja sisällöntuotantoon. Myös koodareita, artisteja (pelin visuaalinen suunnittelija) ja suunnittelijoita, Critical Forcen operatiivinen johtaja Teemu Määttä arvioi.

Kajaanilaisen peliyhtiö Critical Forcen työntekijöitä on 14 eri kansallisuudesta.

Määttä ei liikoja sääli teollisia kilpailijoita. Koodaaminen, numeroiden vääntäminen, vaatii tietynlaista luonnetta eikä koskaan sovi kaikille. Perinteisille töillekin löytyy varmasti tekijänsä, hän huomauttaa.

Ohjelmistoala on muutakin kuin pelejä ja tarjoaa työtä myös robotiikassa ja tulevaisuuden työmarkkinoilla.

– Jos mennään 20 vuotta eteenpäin, eiköhän siellä Terrafamellakin robotti tee töitä niiden aineiden kanssa. Ja perinteisten hitsareiden työ muuttuu enemmän hitsausrobottien ohjaamiseksi.

Vaikka peliyhtiöllä on tietty etulyöntiasema työvoiman saannissa, sekin on kokenut pulaa.

– Työvoiman saanti on ollut todella iso ongelma. Rekrytoimme ulkomailta aika paljon, vaikka totta kai mielellämme ottaisimme ihmisiä töihin tältä seudulta.

– Siinä säästäisi noin 30 000 euroa nupilta, kun laskee yhteen kaikki haastattelut, matkat ja muut kulut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?