Juristi antoi neuvon, miten puhelinmyyjästä pääsee eroon – ”Klik, tuut-tuut...” - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Juristi antoi neuvon, miten puhelinmyyjästä pääsee eroon – ”Klik, tuut-tuut...”

Juristi Elina Koivumäki paljasti niksinsä Radio Rockin Korporaatiolle.

14.5.2018 14:03

Juristi ja tietokirjailija Elina Koivumäki vieraili Radio Rockin Korporaatio-ohjelman vieraana maanantaina. Ohjelmassa käsiteltiin tietosuojauudistusta ja sen vaikutuksia tavalliselle suomalaiselle.

Ei liene mikään ihme, että keskustelu kääntyi nopeasti puhelinmyyjiin.

– Lehtimyyjillä bisnes jatkuu niin kuin ennenkin, Koivumäki toteaa.

Hän kuitenkin täsmentää, että puhelinmyyjien täytyy olla toiminnassaan läpinäkyvämpiä kuin ennen. Koivumäen mukaan ihmisten täytyy entistä paremmin tietää, mihin rekisteriin he ovat päätyneet ja miten sieltä pääsee pois.

Koivumäen mukaan myyjällä on velvollisuus vastata ihmisille, mistä hänen puhelinnumeronsa ja henkilötietonsa ovat peräisin.

– Tiedätkö miten saat ne puhelut loppumaan lyhyeen? Sanot vaan, että ”olen tietosuojaan erikoistunut juristi ja haluaisin tietää mistä olette tietoni saaneet”. Klik-tuut-tuut-tuut... Koivumäki havainnollistaa naurahtaen.

Uuden tietosuojalainsäädännön tavoitteena on muun muassa parantaa henkilötietojen suojaa ja rekisteröityjen oikeuksia sekä vastata uusiin digitalisaatioon ja globalisaatioon liittyviin tietosuojakysymyksiin. Voit lukea lisää aiheesta täältä.

Taloussanomat, Ilta-Sanomat ja Radio Rock ovat osa Sanoma-konsernia

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?