Yrittäjät: Ei ole oikein, että annetaan ymmärtää liiton ja kassan kuuluvan yhteen

Suomen Yrittäjät kehottaa työnantajia kertomaan työntekijöille mahdollisuudesta liittyä avoimeen työttömyyskassaan.

–Korostan, että tämä on Suomen Yrittäjien työvaliokunnan kannustus. Yrittäjällä on tietenkin vapaus valita harkintansa mukaan, Mikael Pentikäinen sanoo.

8.5.2018 11:08

Suomen Yrittäjät kannustaa jäsenyrityksiään maksamaan henkilökuntansa työttömyyskassan jäsenmaksun liitoista riippumattomaan työttömyyskassaan. Etujärjestön mukaan jotkut ammattiliitot kytkevät markkinoinnissaan ammattiliiton ja työttömyyskassan yhteen vahvistaakseen omaa asemaansa.

– Ammattiyhdistystoiminta kuuluu vapaaseen yhteiskuntaan, mutta ei ole oikein, että työntekijöille annetaan ymmärtää, että liitto ja kassa kuuluvat yhteen, sanoo Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen tiedotteessa.

Pentikäisen mielestä Yleinen työttömyyskassa YTK on "luotettava ja tehokas kassa, joka ei ole naimisissa ammattiliiton kanssa".

Etujärjestön mukaan työttömyyskassan jäsenmaksun suorittaminen on työoikeudellisesti henkilöstöetu, jossa työnantaja maksaa kassamaksun työntekijöidensä puolesta. Suomen Yrittäjät on päättänyt maksaa oman henkilökuntansa kassamaksut YTK:hon.

Etujärjestö kannustaa työnantajia kertomaan työntekijöille mahdollisuudesta liittyä avoimeen työttömyyskassaan. Järjestö haluaa avauksellaan herättää keskustelua siitä, miten ammattiliitot koplaavat liittoja ja kassoja oman asemansa vuoksi.

– Korostan, että tämä on Suomen Yrittäjien työvaliokunnan kannustus. Yrittäjällä on tietenkin vapaus valita harkintansa mukaan, Pentikäinen sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?