Hong Kong -ketju myydään ruotsalaisyritykselle - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Hong Kong -ketju myydään ruotsalaisyritykselle

Ruotsalainen Rusta keskittyy Hong Kongin tapaan kodin- ja vapaa-ajan tuotteisiin.

Viime vuonna yrityssaneeraukseen hakeutuneen Hong Kongin omistivat suomalaiset yksityishenkilöt sekä yhtiön avainhenkilöt.­

2.5.2018 17:46

Ruotsalainen, vuonna 1986 perustettu halpatavaraketju Rusta ostaa samalla alalla toimivan Hong Kong -ketjun koko osakekannan. Kauppahintaa ei Hong Kongin tiedotteessa kerrota.

Tiedotteen mukaan yritykset saavuttavat yrityskaupan myötä yhdessä aseman Pohjoismaiden johtavana halpatavaraketjuna.

Hong Kongin tavoin Rusta keskittyy kodin- ja vapaa-ajantuotteiden vähittäismyyntiin.

Yrityskaupan jälkeen Rusta-konserni käsittää yli 150 tavarataloa ja sillä on noin 3 000 työntekijää. Konsernin liikevaihdon arvioidaan yltävän lähes 7 miljardiin Ruotsin kruunuun (noin 660 miljoonaa euroa) kuluvalla tilikaudella.

– Yrityskauppa hyödyttää molempia osapuolia. Rustan kautta pääsemme osaksi Pohjoismaiden kehittyneimpiä toimitusketjuja. Yrityskauppa antaa Hong Kongille vakaan taloudellisen pohjan, mahdollistaa merkittävät volyymiedut ja toteutuneen kaupan kautta pääsemme osaksi Rustan laajaa tuotevalikoimaa, Hong Kongin toimitusjohtaja Matti Vassinen sanoo tiedotteessa.

Perheomisteinen Rusta on viime vuosina laajentunut orgaanisen kasvun ansiosta voimakkaasti, ja sillä on 90 myymälää Ruotsissa. Vuonna 2014 Rusta laajentui Norjaan, jossa on nyt 22 kannattavaa myymälää. Myös Saksaan on avattu kaksi tavarataloa, ja yrityksen suunnitelmissa on kahden uuden tavaratalon avaaminen kuluvan vuoden aikana.

– Rusta on jo kauan suunnitellut laajenemista Suomen markkinoille, ja nyt toteutunut yrityskauppa täydentää ja vahvistaa Rustan nykyistä liiketoimintaa. Samalla saavutamme yhdessä Hong Kongin kanssa markkinajohtajan aseman pohjoismaisella halpatavaramarkkinalla, Rustan toimitusjohtaja Göran Westerberg sanoo tiedotteessa.

Hong Kong Group haki tammikuussa 2017 kaikkia konsernin yhtiöitä yrityssaneeraukseen. Yrityssaneerauksella tavoiteltiin konsernin taloudellisen tilan pikaista tervehdyttämistä.

Hong Kongilla on 24 tavarataloa sekä verkkokauppa. Sen palveluksessa on noin 500 työntekijää. Vuonna 1989 perustetun Hong Kongin omistivat suomalaiset yksityishenkilöt sekä yhtiön avainhenkilöt. Hong Kongin kokonaisliikevaihto on noin 120 miljoonaa euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?