Alatyylisessä rikkuriviestissä viittaus Jack Londoniin? ”Selkäranka yhdistelmä hyytelöä ja limaa” - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Alatyylisessä rikkuriviestissä viittaus Jack Londoniin? ”Selkäranka yhdistelmä hyytelöä ja limaa”

Rakennusliiton varapuheenjohtaja Kyösti Suokas kertoo ymmärtävänsä liiton järjestöpäällikön kommentteja, mutta korostaa, ettei kyseessä ole liiton virallinen ulostulo.

20.4.2018 16:03

Rakennusliiton varapuheenjohtaja Kyösti Suokas kertoo ymmärtävänsä järjestöpäällikkö Jukka Asikaisen rikkurikommentointia, joskin hän muistuttaa, ettei kyseessä ole liiton virallinen ulostulo.

– Ihminen on ollut kovassa paineessa, aikamoinen ruletti on ollut pari viime kuukautta. Hän on joutunut nopeasti lähettämään viestin, ja se on mennyt vähän poskelleen, Suokas sanoo Taloussanomille.

Suokas uskoo, että Asikainen on yrittänyt viestissään siteerata amerikkalaiskirjailija Jack Londonia, joka vuonna 1903 kirjoitti rikkureista näillä sanoilla:

Rikkuri on kaksijalkainen eläin, jolla on korkkiruuvisielu, vesiaivot, selkäranka yhdistelmä hyytelöä ja limaa. Siellä missä muilla on sydän, hän kantaa sisällään mätien periaatteiden kasvainta.

Asikainen puolestaan käytti viestissään ainakin luonnehdintoja pahalta haiseva saasta ja onneton limanuljaska.

Suokas ei usko, että Asikaisen viestinnästä tulee liitolle pidempiaikaista mainehaittaa.

– Tappelut menee ohi ja pöly laskeutuu, Suokas sanoo.

 Tappelut menee ohi ja pöly laskeutuu.

Hänen mukaansa liitto on yleisesti ottaen pyrkinyt pysymään kuivalla asialinjalla työtaisteluista viestiessään. Suokas kuitenkin uskoo, että jäsenistö enemmänkin pitää tämän tyyppisestä sanankäytöstä.

– Rikkurointi on järjestäytyneessä työvoimassa ala-arvoisin teko. Siitä olen Asikaisen kanssa samaa mieltä.

Myöskään neuvotteluihin työnantajapuolen kanssa Suokas ei usko Asikaisen kommenteista olevan haittaa.

– Toisin kuin Minna Helle on sanonut, meillä riitelee asiat, ei ihmiset. Olemme hyvissä väleissä työnantajan neuvottelijoiden kanssa, Suokas sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?