Pankin kysely: Yli puolet suomalaissijoittajista uskoo ulkomaisten osakkeiden tuottavan paremmin

Suomalaiset sijoittajat sijoittavat eniten suomalaisiin osakkeisiin. Reilu puolet heistä kuitenkin uskoo, että ulkomaiset osakkeet tuottavat kotimaisia paremmin, selviää Danske Bankin kyselystä.

20.3.2018 8:02

Reilu puolet suomalaissijoittajista uskoo, että ulkomaiset osakkeet tuottavat suomalaisia paremmin. 46 prosenttia uskoo, että tuottotasoissa ei ole eroa. Asia käy ilmi Danske Bankin teettämästä kyselytutkimuksesta.

Vaikka ulkomaat koetaan sijoituskohteena houkuttelevana, sijoitukset keskittyvät Suomeen. Noin puolet sijoittajista pitää kotimaisia osakkeita kiinnostavimpana sijoituskohteena, Danske Bank kertoo.

Yleisimmät syyt suomalaisten osakkeiden valintaan ovat sen mukaan kotimaisten yhtiöiden parempi tuntemus ja se, että suomalaiset osakkeet tuntuvat turvallisemmalta. Vain kahdeksan prosenttia uskoo, että saa Suomesta parempaa tuottoa.

– Tunnemme tai ainakin kuvittelemme tuntevamme kotimaiset yhtiöt paremmin: Niistä kirjoitetaan mediassa, niiden materiaalit ovat saatavilla suomeksi, käytämme niiden tuotteita ja palveluita arjessamme. Meidän on siksi ehkä helpompi poimia sijoituskohteita suomalaisista yhtiöistä. Ongelmaksi voi muodostua sijoitusten keskittyminen maantieteellisesti kapealle alueelle, mikä voi olla suuri riski, sanoo Danske Bankin sijoituspalveluista vastaava johtaja Kalle Anttila.

Pankin tiedotteessa todetaan, että aktiivisella osakesijoittajalla salkun maantieteellisen hajautuksen esteeksi nousevat usein kustannukset. Perinteisesti osakekauppojen hinnat ovat olleet kalliimpia sijoittajan kotimarkkinan ulkopuolella, koska välittäjät perivät tehdyistä kaupoista suuremman maksun. Näin osakkeiden keskihinnat nousevat, mikä laskee tuottoja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?