Valtion kehitysyhtiö Vaken toimitusjohtajaksi on nimitetty Taneli Tikka

Valtion kehitysyhtiö Vaken hallitus on nimittänyt yhtiön toimitusjohtajaksi Taneli Tikan, kertoo valtioneuvosto tiedotteessaan.

Taneli Tikka on Vaken uusi toimitusjohtaja.

19.3.2018 15:46

Taneli Tikka toimii tällä hetkellä ohjelmisto- ja palveluyhtiö Tiedon innovaatiojohtajana. Aiemmin hän on toiminut teknologiavetoisten kasvuyhtiöiden toimitusjohtajana, startup-yrittäjänä sekä bisnesenkelinä.

Tikalla on laaja kokemus kasvuyritysten rahoituksesta sekä yrityskaupoista. Hän on lisäksi toiminut suomalaisten pörssiyhtiöiden johdossa sekä useiden yhtiöiden hallitus- ja neuvonantajatehtävissä.

Tikka on Teknologiateollisuuden tekoälyryhmän puheenjohtaja, vuoden 2010 tietotekniikkavaikuttaja sekä vuoden 2014 nuori hallitustekijä.

Valtioneuvoston mukaan Suomi on asettanut tavoitteekseen olla tekoälyn hyödyntämisessä kärkimaa maailmassa ja Vake on yksi työväline tämän tavoitteen toteuttajana.

– Tätä taustaa vasten Vaken hallitus näki Taneli Tikan osaamisen ja kokemuksen täyttävän erinomaisesti odotuksemme. Hän on visionäärinen ja hänellä on hyvä ymmärrys teknologian kehitystrendeistä, sanoo Vaken hallituksen puheenjohtaja Reijo Karhinen tiedotteessa.

Tikka aloittaa tehtävässään viimeistään kesäkuussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?