Missä viipyvät Lucky Airin lennot? Piti aloittaa Helsingistä tammikuussa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Missä viipyvät Lucky Airin lennot? Piti aloittaa Helsingistä tammikuussa

Finavia käy parhaillaan neuvotteluja viiden kiinalaisen lentoyhtiön kanssa.

Finavia käy parhaillaan neuvotteluja viiden kiinalaisen lentoyhtiön kanssa.

14.3.2018 15:44

Ensimmäisen kiinalaisen lentoyhtiön piti aloittaa lennot Helsinki-Vantaan ja Kiinan välillä tammikuussa. Lucky Air kuitenkin ilmoitti Finavialle, että lentojen aloitus lykkääntyy.

– Olemme pyytäneet Lucky Airia tiedottamaan asiasta. Meille yhtiö on ilmoittanut siirtävänsä aloituspäivämäärää, kertoo Finavian reittikehityksestä vastaava johtaja Petri Vuori uutistoimisto Startelille.

Tarkempaa syytä lykkääntymiselle tai uutta aloituspäivää Finaviassa ei tiedetä, sillä tiedotus on lentoyhtiön vastuulla.

Lucky Airin lentojen alkamisesta tiedotettiin syyskuussa. Yhtiön on tarkoitus lentää Kolmioreittiä Kunmingistä Chengduun ja sieltä edelleen Helsinkiin. Reittiä oli tarkoitus lentää Airbusin A330-laajarunkokoneilla kahdesti viikossa 17. tammikuuta alkaen.

Lucky Air on Hainan Airlinesin omistama halpalentoyhtiö. Verkkosivujensa mukaan se lentää Euroopassa muun muassa Lontooseen ja Pariisiin. Samaan aikaan Helsingin-lentojen kanssa yhtiö tiedotti myös Pietarin-lentojen aloittamisesta, mutta myös ne ovat lykkääntyneet.

Lucky Airin takapakista huolimatta Vuori näkee edelleen mahdollisuuksia Kiinan-liikenteen kasvattamisessa. Vuoren mukaan Finavia käy tälläkin hetkellä keskusteluja noin viiden eri kiinalaisen lentoyhtiön kanssa.

– Keskustelut ovat käynnissä aivan asian ytimestä, mutta nämä ovat pitkiä prosesseja. Uskon kuitenkin vahvasti, että kiinalaisia yhtiöitä tulee lisää, Vuori sanoo.

Jotta kiinalaisyhtiö voisi lentää Suomeen, tulee sillä olla EU-hyväksyntä. Muuten reitti on selvä, sillä Kiinalla ja Suomella on kahdenvälinen sopimus lentoliikenteestä maiden välillä. Siperian ylityksestä Kiina ja Suomi ovat sopineet Venäjän kanssa kumpikin erikseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?