Entinen Talvivaaran Kaivososakeyhtiö Ahtium hakeutuu konkurssiin – rahoitusta koskevat neuvottelut lopetettu

Ahtiumiksi nimensä muuttanut entinen Talvivaaran Kaivososakeyhtiö hakeutuu konkurssiin yhtiön hallituksen päätöksellä, kertoo yhtiö tiedotteessaan.

Ahtiumin toimitusjohtaja Pekka Perä.

6.3.2018 8:42 | Päivitetty 6.3.2018 8:58

Yhtiön mukaan sen liiketoimintahankkeita ja rahoitusta koskevat neuvottelut on lopetettu.

Yhtiö kertoo, että se on erityisesti saneerausmenettelynsä päätyttyä viime vuoden kesäkuussa kehittänyt aktiivisesti muun muassa kiertotalouteen sekä energiansäästöteknologiaan perustuvia liiketoimintahankkeitaan sekä etsinyt uusia liiketoimintakokonaisuuksia, jotka olisivat luoneet pohjan uuden rahoituksen hankkimiselle yhdistettynä yhtiön omiin liiketoimintoihin ja ydinosaamiseen.

Hankkeet eivät kuitenkaan kyenneet tuottamaan kassavirtaa riittävän nopeasti kulujen kattamiseksi, eikä uusien liiketoimintakokonaisuuksien hankinnasta päästy sopimukseen vaaditussa aikataulussa, joissain tapauksissa osapuolista riippumattomista tekijöistä johtuen, yhtiö kertoo.

– Viimeisen reilun neljän vuoden aikana yhtiön yrityssaneeraus- ja taseen tervehdyttämisprosessit saatiin vietyä päätökseen, mutta valitettavasti yhtiön omien liiketoimintahankkeiden kasvattaminen, uusien liiketoimintojen hankkiminen sekä näihin toimenpiteisiin tarvittavan rahoituksen varmistaminen osoittautuivat ylivoimaiseksi tehtäväksi käytettävissä olevan ajan ja resurssien puitteissa, sanoo yhtiön hallituksen puheenjohtaja Tapani Järvinen tiedotteessa.

Järvisen mukaan yhtiön hallitus ja johto ovat viimeisten vuosien aikana tehneet kaiken voitavansa saneerausprosessin läpiviemiseksi sekä samanaikaisesti uusien liiketoimintojen löytämiseksi ja kehittämiseksi. Hallitus ja henkilöstö ovat hänen mukaansa myös osallistuneet kustannussäästöohjelmiin.

– Kaikki kivet on käännetty, Järvinen sanoo.

Ahtium varoitti jo viime viikolla tilinpäätöstiedotteessaan, että sen maksuvalmiustilanne oli käymässä kriittiseksi.

Ahtium ei enää harjoita kaivostoimintaa eikä sillä ole mitään tekemistä Sotkamon kaivoksen kanssa. Yhtiön osakkeen kaupankäynti Helsingin pörssissä on ollut keskeytettynä marraskuusta 2014 lähtien. Pörssiin yhtiö listautui vuonna 2009.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?