Bill Gates: Kryptovaluutat ovat aiheuttaneet kuolemia - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Bill Gates: Kryptovaluutat ovat aiheuttaneet kuolemia

Miljardööri Bill Gates otti Redditissä kantaa kryptovaluuttoihin. Hänen mielestään kryptovaluutoilla tehdään liikaa hämärää kauppaa.

Miljardööri Bill Gates ei kuulu bitcoin-faneihin.

1.3.2018 13:27

Bill Gatesin mielestä bitcoinilla tehtävät anonyymit maksut aiheuttaa ongelmia viranomaisille, kun he yrittävät jahdata rikollisia. Gatesin kommenteista on kirjoittanut muun muassa talouslehti Forbes.

– Kryptovaluuttojen pääominaisuus on niiden anonymiteetti. En usko, että se on hyvä asia. Mahdollisuus jäljittää rahanperua, veronkiertoa ja terroristien rahoitusta on hyvä asia. Nyt kryptovaluuttoja käytetään fentanyylin ja muiden huumeiden ostamiseen, joten harvinaislaatuinen teknologia on aiheuttanut kuolemaa varsin suoralla tavalla, Gates muotoili.

Fentanyyli on opioidi, joka on voimakkuudeltaan moninkertaisesti morfiinia vahvempaa. Yhdysvalloissa on käynnissä niin sanottu opioidikriisi, jossa vahvoja lääkkeitä käytetään väärin. Esimerkiksi väärinkäytettynä fentanyylin tapauksessa yliannostuksen ja kuoleman vaara on suuri.

Bill Gatesin koko kysymys-vastaus -muotoinen Reddit-sessio on luettavissa täällä.

Microsoftilla rikastuneelta miljardööriltä kysyttiin muun muassa, josko hän kaipaa jotain Microsoft-ajoiltaan.

– Kaikessa mitä teimme, oli tiettyä kiireellisyyttä, jotta pysyisimme edellä. Se tarkoittaa, että tekemisen nopeus oli erittäin korkea. Kaipaan tätä hieman, Gates vastasi.

– Nyt työskentelen asioiden kuten malarian parissa, joissa toivoisin olevan enemmän kilpailua, jotta ongelmat ratkaistaisiin nopeammin ja menisivät nopeammin eteenpäin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?