Pettynyt Sipilä epäilee lakkoilun motiiveja: ”Täytyy olla jokin muu syy” - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Pettynyt Sipilä epäilee lakkoilun motiiveja: ”Täytyy olla jokin muu syy”

–Hallituksen päättämä toimenpidekokonaisuus on työttömän kannalta hyvä. Sillä ei voi perustella perjantain toimia. Lakkoilulle täytyykin olla jokin muu syy, pääministeri Juha Sipilä kirjoittaa blogissaan.

Julkaistu: 31.1.2018 15:31

”SAK:n reaktio on ollut todella suuri pettymys”, pääministeri kirjoittaa blogissaan.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) kritisoi blogissaan SAK:n liittojen perjantaina järjestämää työnseisausta, joka on kohdistettu hallituksen aktiivimallia vastaan.

Sipilän mukaan hallituksen työllisyyden kohentamiseen tähtäävä kymmenen kohdan lista, johon aktiivimallikin kuuluu, ”on tasapainoinen ja perusteltu kokonaisuus”.

– Siihen nähden SAK:n reaktio on ollut todella suuri pettymys. Ihmisten on perjantaina vaikea päästä kauppoihin tai viedä lapsiaan päiväkoteihin ja kouluihin. Monet satamat pysähtyvät ja tehtaat seisovat, Sipilä kirjoittaa.

SAK pitää aktiivimallia kilpailukykysopimuksen vastaisena, koska sopimuksen mukaan hallitus ei leikkaa ansiosidonnaista työttömyysturvaa yksipuolisesti.

- Katso oheiselta videolta, mitä työmatkalaiset ovat mieltä Helsingin joukkoliikennettä seisauttavasta mielenilmauksesta.

Pääministerin mukaan kymmenen toimenpiteen kokonaisuus ”ei ole missään tapauksessa kilpailukykysopimuksen vastainen”.

– Hallituksen päättämä toimenpidekokonaisuus on työttömän kannalta hyvä. Sillä ei voi perustella perjantain toimia. Lakkoilulle täytyykin olla jokin muu syy.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?