Katso lukijoiden kuvat: Tällaista tavaraa suomalaiset tilaavat Kiinasta – joskus paketti sisältää yllätyksen - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Katso lukijoiden kuvat: Tällaista tavaraa suomalaiset tilaavat Kiinasta – joskus paketti sisältää yllätyksen

Pyysimme lukijoita lähettämään kuvia kiinalaisista verkkokaupoista tilaamistaan tavaroista. Moni sanoo tuotteiden olevan moitteettomia, mutta aina tilaukset eivät mene ihan putkeen.

26.1.2018 12:30

Torkkupeitto, murtohälytin, koiran peti, seinätarra, aktiivisuusranneke, mittalaite, ”tyylikäs kello”... Kiinalaisista verkkokaupoista tilataan kaikkea mahdollista ja yleensä tilaamista perustellaan halvalla hinnalla ja sillä, ettei vastaavia löydy suomalaisista kaupoista.

Yksi toimitukseen kuvan lähettänyt lukija kertoo tilanneensa Kiinasta Salomon-merkkisiksi väitetyt lenkkarit.

”Hinta 30 e, toki eivät ole aidot, mutta hyvät on”, väittää lukija.

Moni sosiaalisen median käyttäjä on törmännyt erään kiinalaisen verkkokaupan mainoksiin, joissa kuluttajia houkutellaan ostamaan herkullisen värisiä, merenneidon pyrstön muotoisia torkkupeittoja.

Tiina Kontio tilasi sellaisen itselleen ja on tyytyväinen.

”Tällaisen merenneitotorkkupeiton ostin Wishistä alle 10 eurolla. Oli juuri se, minkä värin, mallin ja koon halusinkin. On ollut hyvä ja ihanan pehmeä! Nim. Sukkapuikko keskellä kämmentä!” Kontio kertoo.

Kontio sanoo pesseensä puuvillalangasta tehdyn peiton hyvin käsin ennen käyttöönottoa, eikä siitä irronnut hänen mukaansa lainkaan väriä. Tuote ei myöskään haissut miltään, mikä on hyvä merkki.

Myös tarra japanilaisen anime-elokuvan hahmosta löytyy Kiinasta, ja lukijan mukaan tuote on toimitettu asiallisesti.

”Tuli putkipaketissa ja hinta 3 €. Olen tilannut lapsille muitakin seinätarroja ja julisteita. Ainoastaan yksi juliste ei ikinä tullut perille, muuten ei valittamista.”

Kiinasta tulevissa paketeissa ei kuitenkaan aina ole sitä, mitä kuluttaja on tilannut. Aina ostoksia netissä tehdessä ei edes käy selväksi, mitä maata ulkomainen verkkokauppa tosiasiassa edustaa. Alla olevan kuvan lähettänyt kertoo luulleensa, että teki tilauksen espanjalaisesta verkkokaupasta. Paketti sisälsi yllätyksen.

”Tilasin ’espanjalaisesta’ verkkokaupasta Crocs-kengät (kuva vas.). Muutaman viikon kuluttua posti toi kengät (kuva oik.). En edes sovittanut kenkiä, vaan lahjoitin ne hyväntekeväisyyteen. Olin liian laiska alkaakseni reklamoida asiasta luottokorttiyhtiön kautta. Ensimmäisestä ja toivottavasti viimeisestä Kiina-kommelluksesta koitui parinkymmenen euron tappio.”

Suomalaisnainen tilasi Crocs-kengät (kuva vas.). Muutaman viikon kuluttua posti toi kengät (kuva oik.).­

Lemmikeillekin löytyy yhtä ja toista Kiina-kaupoista ja erittäin edullisesti. Kuvassa lukijan kissa testaa koiran uutta petiä.

”Kaksi XL-kokoista koiranpetiä hinnalla, jolla Suomesta saisi yhden. Lisäksi olen ostanut hiuksiin nättejä klipsuja, joita Suomesta ei saa: perhosen, höyhenen jne.”lukija kertoo.

”Tyylikäs rannekello” ja muuta elektroniikkaa

Erilaiset elektroniikkahärpäkkeet ovat hyvin suosittuja ostoksia Kiina-kaupoista. Eräs lukija tilasi 256 gigan muistitikun, joka paljastui kotona virheeksi.

”256 Gb muistitikku olikin 16 Gb. Tietokone ’näkee’ chipiltä tikun koon. Oli selkeä huijaus, kuin sontakärry ilman perälautaa. Sain muuten rahani takaisin.”

Tämän kuvan toimitukseen lähettänyt kertoo tilanneensa tuotteen, joka taas verkkokaupan ilmoituksen mukaan on ”tyylikäs miesten rannekello”.

Tuote päätyi lukijan mukaan harrastuskäyttöön eräreissuille.

”Ei Kiinasta tule ainoastaan jotain 2 euron härpäkettä, sieltä tulee todella myös laadukasta tavaraa kuten tämä mittalaite, joka maksaa Kiinasta 30 e postikuluineen. Mitä lienee Suomessa maksavan, ehkä 2- tai 3-kertaisen hinnan”, alla olevan kuvan lähettänyt Pekka arvelee.

Pekka on selvittänyt laitteen avulla muun muassa autonsa vilkkuvian ja kertoo, että se on toiminut erittäin hienosti.

Seuraavan kuvan lähettänyt mies on tilannut Kiinasta murtohälyttimen. Hän kertoo, että nyt 48 Yhdysvaltain dollaria eli noin 39 euroa sekä 24 prosentin alvin maksanut laite suojaa hänen 200 neliön kotiaan.

”Black Friday -ostos Kiinasta. Täysin toimiva murtojärjestelmä. Paketti sisälsi kuvassa olevien lisäksi 6 kpl oviantureita ja 5 kpl liiketunnistimia. Sim kioskilta 3,90 e ja 200 m2 omakotitalo suojattu.”

Hän kertoo olleensa tuotteeseen niin tyytyväinen, että nyt on toinen samanlainen tulossa Suomeen mökille.

”Suomesta samanlainen? Hinta moninkertainen ja valmistusmaa sama”, hän tuumaa.

Myös lukija Pohjois-Pohjanmaalta on tehnyt onnistuneet ostoksen Kiinasta. Kyseessä on varsinainen monitoimilaite, joka on käyttäjänsä mukaan maksanut vain 20 euroa.

”V07 aktiivisuus­ranneke! Mittaa askeleet, kalori­kulutuksen, piirtää kartan, missä olet kulkenut; tämä näkyy puhelimessa, mittaa pulssin, veren­paineen (öisin unen­seurannan ohessa mittaa veren­paineen tunnin välein. Ym ym. Ja akku kestää. Ei tällaista saa 20 eurolla Suomesta. Jää polarit kauas taakse. Kyllä Kiinassa osataan!” mies hehkuttaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?