Marlboron valmistajalta yllättävä tempaus: Luovumme savukkeista

Philip Morris ilmoitti, että jollain aikavälillä savukkeista luovutaan kokonaan.

Mies polttaa Philip Morrisin IQOS-tupakointilaitteelle Bogotassa Kolumbiassa.

5.1.2018 18:48

Iso tupakkayhtiö Philip Morris on häkellyttänyt ilmoituksellaan, jossa se kertoo rakentavansa tulevaisuuttaan savuttomille tuotteille. Philip Morris tunnetaan muun muassa Marlboro- ja L&M-brändeistään.

Philip Morris kuvailee päätöstään dramaattiseksi. Se kertoo aikovansa kehittää savuttomia tuotteita, jotka ennen pitkää korvaavat savukkeet.

Fortune-lehti arvioi, että koska viimeaikainen trendi on suuntautunut pois tavanomaisista savukkeista esimerkiksi sähkötupakkaan ja muihin laitteisiin, Philip Morris saattaa yksinkertaisesti aikoa investoida tähän trendiin.

Yhtiö valmistaa esimerkiksi IQOS-laitteita, jotka kuumentavat tupakanlehdistä valmistetun puristeen.

Erikoislääkäri Hannu Viertola kertoi viime keväänä Lääkärilehdessä, että näitä laitteita on verrattu Troijan hevoseen, joista on parasta pysytellä erossa.

Tupakointia vastustava Truth Initiative -järjestö otti kantaa yhtiön ilmoitukseen sanomalla, että mikäli Philip Morris todella sitoutuu savuttomaan tulevaisuuteen, sen pitäisi ensinnäkin tukea aktiivisesti tupakoinnin vähentämiseen pyrkivää politiikkaa sekä ryhtyä esimerkiksi koko tupakkateollisuudelle ja lopettaa tupakoinnin markkinoiminen kokonaan.

Truth Intiative huomautti, että Philip Morris on pitkään vastustanut esimerkiksi tupakan verotuksen kiristämistä ja tupakka-askien valokuvia, joilla havainnollistetaan tupakoinnin seurauksia terveydelle.

Fortunen mukaan tupakointi aiheuttaa vuosittain yli 480 000 kuolemaa Yhdysvalloissa. Lisäksi noin 41 000 kuolee passiivisen tupakoinnin takia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?