Stockmann luopumassa klassikostaan? Selvittää Alvar Aallon suunnitteleman Kirjatalon myyntiä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Stockmann luopumassa klassikostaan? Selvittää Alvar Aallon suunnitteleman Kirjatalon myyntiä

Siirto S-ryhmälle pitää Stockmannin ruokakaupat tänään kiinni.

Arkkitehti Alvar Aalto on suunnittelut Helsingin keskustassa sijaitsevan Kirjatalon.

2.1.2018 9:34

Tavaratalokonserni Stockmann kertoo selvittävänsä Helsingin keskustassa sijaitsevan Kirjatalon myyntiä, sillä yhtiöllä ei ole enää omaa liiketoimintaa kiinteistössä. Alvar Aallon suunnittelemassa Kirjatalossa toimii Akateeminen Kirjakauppa, joka on Bonnier Booksin omistuksessa. Lisäksi vuokralaisina ovat HOK-Elanto, Isku Invest, Technopolis sekäjoukko muita liike- ja toimistovuokralaisia.

Stockmann on pyrkinyt tekemään kiinteistökauppoja myös Venäjällä ja myymään Pietarissa kauppakeskus Nevsky Centren. Yhtiön mukaan selvitystyö myynnistä jatkuu edelleen.

Stockmannin Herkku-ruokakauppojen Suomen liiketoiminta siirtyi vuodenvaihteessa S-ryhmän omistukseen. Tavaratalojen ruokakaupat ovat tänään kiinni siirron vuoksi, ja myymälät avautuvat uudelleen huomenna.

Stockmann ja S-ryhmä sopivat kaupasta viime kesäkuussa. Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi sen lopullisesti joulukuussa.

Yrityskaupassa Herkkujen koko Suomen henkilöstö eli noin 700 henkeä siirtyi S-ryhmän palvelukseen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?