H&M:ltä uusi tavaramerkki: Takana mystinen partamies, jonka väitetään nukkuvan vain kaksi tuntia yössä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

H&M:ltä uusi tavaramerkki: Takana mystinen partamies, jonka väitetään nukkuvan vain kaksi tuntia yössä

Vaikeasta vuodesta kärsivä Hennes & Mauritz loi uuden tuotemerkin, jonka ensimmäisen malliston taustalla on katu-uskottava näyttelijä Noomi Rapace.

Ruotsalaisyhtiön myymälä Berliinissä.­

21.12.2017 21:42

Ruotsalainen vaatejätti Hennes & Mauritz on perustanut uuden tavaramerkin Nydenin, jonka mallistojen suunnitteluprosessi poikkeaa paljon tavanomaisesta.

Tulevaisuuden kuluttajille suunnatun brändin luomisesta vastaa tuntematon suunnittelijapersoona Oscar Olsson.

H&M:n voitot ovat heikenneet kuluneena vuonna, ja uusista tuotemerkeistä ja myymäläkonsepteista toivotaan tukemaan myyntiä, joka heikkeni selvästi syys-marraskuussa, Dagens Industri kertoi.

Nyden-merkin myynti alkaa verkossa ja pop up -tapahtumista alkuvuodesta 2018 alkaen. Yhtiö ei vielä torstaina kertonut tuotemerkistä muuta kuin että kyse on start upista.

Yhdysvaltalainen The Cut -lehti kuvaa sen sijaan vaatebrändin filosofiaa, ja sen takana olevaa Olssonia haastattelussa.

Lehden mukaan Olssonilla, 35, on pitkä parta, ja hän käyttää mustaa t-paitaa, jotka peittävät viikinkitatuointeja. Hän ei näy sosiaalisessa mediassa, kuten muotialan väki yleensä aina, eikä miehestä löydy googlaamalla tietoja.

Olsson ”ei pidä narsismista”, lausuu mantroja päivittäin 45 minuuttia ja lukee mahdollisimman paljon, kuten yritysjohtajien Steve Jobsin ja Elon Muskin elämäkertoja.

Hän nukkuu kaksi tuntia yössä ja on elätellyt ajatusta, jonka mukaan universumi on hologrammi.

Nyden-merkin ostajakunta edustaa uutta kuluttajatyyppiä, joka uskoo ”aitouteen, uskottavuuteen ja persoonallisuuteen”. Nydenistä ei vastaa kukaan yksittäinen suunnittelija, vaan konseptia ohjaa ajatus kuluttajista ”heimoina” ja niiden suunnannäyttäjistä.

Yhdeksi heistä on kapinallisesta tyylistä tunnettu näyttelijä Noomi Rapace. Hänen läpimurtoroolinsa oli Stieg Larssonin kirjan pohjalta tehdyssä elokuvassa Miehet jotka vihaavat naisia.

Vierailevat suunnittelijat osallistuvat Nydenin malliston suunnitteluprosessiin muutamia viikkoja. Mallisto ei noudata tiettyjä trendejä tai sesonkia, ja vaatteet ovat perusmallistoja kalliimpia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?