Maistuuko Fazerin suosikkikonvehti erilaiselta? ”Tarkoituksemme ei ole ollut johtaa kuluttajia harhaan” - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Maistuuko Fazerin suosikkikonvehti erilaiselta? ”Tarkoituksemme ei ole ollut johtaa kuluttajia harhaan”

Fazer korvasi Wienernougat-makeisten kaakaovoin palmurasvalla kolme vuotta sitten, mutta mainostaa reseptiä yhä alkuperäisenä. Yhtiön mukaan asiaan tulee muutos.

Fazer korvasi kolme vuotta sitten makeisen reseptissä aiemmin käytetyn kaakaovoin shea- ja palmurasvaseoksella. Silti Wienernougat’n pakkauksessa mainostetaan muuttumatonta reseptiä.

19.12.2017 17:05

Fazerin Wienernougat-konvehdit löytävät tänäkin vuonna tiensä lukemattomien suomalaisperheiden joulupöytiin.

Yli sata vuotta vanha ”klassikkomakeinen” valmistetaan pakkauksen mukaan yhä ”alkuperäisellä reseptillä, joka on säilynyt muuttumattomana kaikkien näiden vuosien ajan” (original recipe that has remained unchanged after all these years).

Monet ovat kuitenkin huomanneet, että Wienernougat’n maku on muuttunut. Syynä on se, että Fazer korvasi kolme vuotta sitten makeisen reseptissä aiemmin käytetyn kaakaovoin shea- ja palmurasvaseoksella.

Taloussanomiin otti yhteyttä lukija, joka oli joulukuussa ostanut Wienernougat-paketin ensimmäistä kertaa vuosiin ja kokenut maun muistuttaneen ”etäisesti saippuaa”. Hän löysi tiedon kaakaovoin korvaamisesta ja ihmetteli, miten Fazer voi yhä mainostaa reseptin olevan alkuperäinen.

Fazerin makeisliiketoiminnan viestintäjohtaja Liisa Eerola kertoo sähköpostitse, että Fazer ottaa asiakaspalautteen vakavasti ja ryhtyy toimenpiteisiin.

– Tarkoituksemme ei ole ollut johtaa kuluttajia harhaan. Olemme jo tehneet päätöksen, että pakkauksesta poistetaan alkuperäiseen reseptiin viittaava teksti.

Eerolan mukaan tekstin poistaminen Wienernougat-pakkauksista tapahtuu keväällä, kun seuraava erä pakkausmateriaalia painetaan. Pohdinnassa on vielä, jätetäänkö sana ”Original” pakkauksen kanteen.

”Laatuvaihtelut ovat pienemmät”

Kaakaovoi on yksi keskeisistä suklaan raaka-aineista, jota Fazer käyttää edelleen suklaatuotteissaan. Wienernougat ei Fazerin mukaan ole suklaata, vaan nimensä mukaisesti nougat’ta.

Kaakaovoin hinta on 2010-luvulla ollut ajoittain rajussa nousussa. Fazerin Eerolan mukaan se ei ole syy siihen, miksi Wienernougat’n reseptiä muutettiin.

– Shea-palmurasvaseoksessa laatuvaihtelut ovat pienemmät kuin kaakaovoissa, mutta suutuntuma ja suussasulavuus säilyy samalla tasolla, Eerola perustelee.

Wienernougat’n lisäksi palmuöljyä käytetään muun muassa Fazerin suklaakonvehtien täytteissä, mutta ei itse suklaassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?