Design-verkkokauppa julkaisi listansa: Nämä Suomi-tuotteet kiinnostavat nyt maailmalla

Amerikkalaiset ovat innostuneet suomalaisille tuntemattomammasta Marimekon Oiva-astiastosta. Japaniin menee Suomi 100 -mukeja.

Marimekon Oiva-mukit, Secto Designin valaisimet ja Artekin Aalto-jakkara ovat ulkomaisten verkkotilaajien suosikkeja.

Suomalaista designia myyvän verkkokaupan ulkomaanmyyntikärjestä löytyvät tutut Iittalan Teemat ja Arabian Muumimukit, mutta ykköspaikka menee yllättäen Marimekon Oiva-astiastolle.

Vuonna 2009 lanseerattu Oiva-astiasarja kelpaa erityisesti amerikkalaisille tilaajille. Japanilaiset ovat viehättyneet Muumimukeista ja australialiset Secto Designin valaisimista, kertoo Finnish Design Shop tiedotteessaan.

Verkkokauppa on toimittanut suomalaista designia tähän mennessä yli 80 maahan. Erityisen paljon Suomi-designin faneja löytyy Japanista, Yhdysvalloista ja Australiasta.

Japanissa on otettu osaa myös Suomen satavuotisjuhliin, kun lähes joka kolmanteen Japaniin lähtevään pakettiin on laitettu mukaan Arabian Suomi 100 -muki, kertoo kaupan myynti- ja markkinointipäällikkö Reetta Noukka tiedotteessa.

Kaupan myynnistä tulee ulkomailta noin puolet. Noukan mukaan maailmalla jyllää nyt skandinaavisen designin buumi, johon myös Suomi-design on päässyt mukaan. Lähetyksiä on toimitettu niinkin eksoottisiin paikkoihin kuin Guadeloupelle ja Grönlantiin.

Finnish Design Shop myy suomalaista ja pohjoismaista designia verkossa. Se on perustettu vuonna 2004 ja sen liikevaihto oli viime vuonna noin 10 miljoonaa euroa.

Ulkomaille myydyn Suomi-designin Top 10

  1. Marimekon Oiva-astiasto

  2. Iittalan Teema-astiasto

  3. Arabian Suomi 100 -mukit

  4. Arabian Muumimukit

  5. Secto Designin valaisimet

  6. Jalo Helsingin palohälyttimet

  7. Artekin Aalto-jakkarat

  8. Iittalan Ultima Thule -lasisarja

  9. Iittalan Aalto-maljakko

  10. Eero Aarnio Originalsin Kupla-tuoli

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?