Orpo: Sijoitusmuotojen verokohtelua selvittävän työryhmän tulokset keväällä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Orpo: Sijoitusmuotojen verokohtelua selvittävän työryhmän tulokset keväällä

Työryhmä käyttää eniten ajastaan selvityksiin, jotka koskevat sijoitusrahastoja ja niihin tehtyjä sijoituksia, säästö- ja sijoitusvakuutuksia sekä kapitalisaatiosopimuksia.

Istuva hallitus ei aio kiristää osinkojen verotusta, vaikka aihe nousee aika ajoin julkiseen keskusteluun, Petteri Orpo sanoi.­

29.11.2017 13:00

Valtionvarainministeri Petteri Orpo nosti esiin Sijoitus 2017 -messuilla tänään pitämässään puheessa eri sijoitusmuotojen verokohtelua selvittävän työryhmän. Kesällä työnsä aloittaneen ryhmän toimikausi päättyy maaliskuun lopussa, jonka jälkeen arvioidaan millaisia muutoksia lainsäädäntöön pitäisi tehdä.

Orpon mukaan työryhmä käyttää eniten ajastaan selvityksiin, jotka koskevat sijoitusrahastoja ja niihin tehtyjä sijoituksia, säästö- ja sijoitusvakuutuksia sekä kapitalisaatiosopimuksia.

Ryhmä selvittää myös sijoitussäästötilien toimintaa.

– Tällainen on ollut käytössä Ruotsissa muutaman vuoden ajan, ja on otettu käyttöön suppeampana osakesäästötilinä syyskuussa Norjassa. Osakesäästötiliä on ehdotettu myös Tanskassa, Orpo sanoi puheluonnoksen mukaan.

Hänen mukaansa työryhmän tehtäviin kuuluu myös arvioida kommandiittimuotoisten pääomarahastorakenteiden verokohtelua. Yhtenä lähtökohtana tähän on pyrkiä mahdollistamaan enemmän ulkomaisia pääomasijoituksia Suomeen.

Orpo kertoi odottavansa, että selvitysten tuloksena syntyy analyysi eri sijoitusmuotojen verokohtelun toimivuudesta, ajantasaisuudesta, kannustavuudesta ja eri sijoitusmuotojen verokohtelun neutraalisuudesta.

Hän painotti puheessaan, että istuva hallitus ei aio kiristää osinkojen verotusta, vaikka aihe nousee aika ajoin julkiseen keskusteluun.

– En näe, että minkään työn, yrittäjyyden tai omistamisen verotusta kiristämällä Suomi menestyisi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?