Kiertotalouden etuja – palautettuja merkkivaatteita tulee nettikirppikselle, jopa -50 %

Yritykset ovat alkamassa hyödyntää kirppismyyntikanavia saadakseen outlet-vaatteet asiakkaille.

Vimman kankaita pöydällä yrittäjä Marjut Rahkolan kotona.

Merkkivaatteiden myynti verkkokirppiksillä kasvaa, ja mukaan on tulee myös uusia vaate-eriä. Muutamat suositut lastenvaatebrändit ovat alkaneet hyödyntää kirppismyyntikanavia, jotta ne saavat myydyksi esimerkiksi palautuksina tulleita kakkosluokan vaatteita tai poistuvat vaatteita.

Käytettyjen merkkivaatteiden verkkokauppa Emmyn valikoimassa on tällä hetkellä yli 45 000 merkkivaatetta, -kenkää ja -asustetta. Valikoima on kaksinkertaistunut, ja myynti kolminkertaistunut keväästä.

Emmyn verkkokaupasta voi tästä perjantaista lähtien ostaa myös suositun lastenvaatebrändin Vimman outlet-tuotteita. Vimman lisäksi kaupan on Papun, Silverjunglen ja ruotsalaisen Polarn O. Pyretin Mama- malliston tuotteita.

Kehitysjohtaja Pasi Räihä kertoo, että Vimman osalta alennukset ovat verkkokaupan puolella noin 50 prosentin luokkaa keskimäärin.

Räihän mukaan yhteistyö edistää kiertotaloutta, kun hyvin pieniä virheitä sisältävät vaatteet saadaan myytyä uusille asiakkaille.

– Kun on kyseessä design-yritys ja suomalaispohjainen, kuten me, huomaa, että kombo sellainen, että rima on ostajalla korkealla, Räihä muotoilee.

– Se tarkoittaa sitä, että palautuksia tulee jos on ihan pienikin virhe ompeleessa tai marginaalinen värimuutos kankaassa, jota moni käyttäjä ei edes huomaa. Tai merkkilappu puuttuu. Ymmärrämme kyllä toki kuluttajaa, että vaaditaan täystuotetta tällä hinnalla.

Vaatebisneksen ekologisuus on jälleen tapetilla, kun Tanskan televisio paljasti, että tunnetut vaatemerkit polttavat tonneittain uusia vaatteita.

– Tuntuu aika hurjalta.

Räihän mukaan Vimman asiakkaat pikemminkin antavat palautetta siitä, että mallistot myydään liian nopeasti loppuun.

– Se on kuitenkin tietyllä tavalla parempi kuin että vaatteita ylituotetaan. Meidän filosofiamme on ollut, että tuotanto pidetään tasapainossa jakelukanavien vetämisen kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?