Kolme Prismaa lisää kokeilee aukioloa kellon ympäri – Kesko ja Lidl eivät suunnittele 24/7-aukioloa

HOK-Elanto on päättänyt venyttää joulun ajaksi aukiolojaan ympärivuorokautiseksi neljässä myymälässä. Kilpailijat eivät koe tarvetta samanlaiseen yömyyntiin.

Ympärivuorokautista aukioloa kokeillaan kolmessa Prismassa jouluun asti.

6.11.2017 18:29

Pääkaupunkiseudulla toimiva S-ryhmän osuuskauppa HOK-Elanto on päättänyt kokeilla joulun alla neljässä eri pääkaupunkiseudun Prismassa ympärivuorokautista aukioloa seitsemänä päivänä viikossa.

Prisma Kaari on jo nykyisin auki 24/7. Sen lisäksi ympärivuorokautista aukioloa kokeilevat Itäkeskuksen, Olarin ja Keravan Prismat tämän viikon torstaista alkaen jouluaattoon asti.

– Kokemukset Prisma Kaaresta osoittavat, että asiakkailla on toiveita ja tarpeita arjen helpottamiseen nimenomaan sujuvamman ja joustavamman kaupassa käynnin osalta. Ympärivuorokautiselle aukiololle on ollut kysyntää, ketjujohtaja Lassi Juntunen HOK-Elannosta linjaa S-ryhmän tiedotteessa.

Kilpailijat eivät lämpene

HOK-Elannolle juhla-ajan aukioloajat ovat tiedotteen mukaan testijakso.

Keskolla ei ole tällä hetkellä tarvetta laajentaa aukiolojaan ympärivuorokautisiksi.

– Meillä on asiakasvirrat nyt äärimmäisen hyviä. Meidän päivittäistavaroiden verkkokauppa toimii 24/7. Siinä olemme huomanneet, että klo 23 jälkeen asiakkaiden ostoinnostus hiipuu kunnolla, kertoo K-Citymarket-ketjun johtaja Johanna Kontio.

Kontio painottaa, että heillä kuunnellaan asiakkaiden toiveita herkällä korvalla.

– Meillä on 10 myymälää, niistä viisi pääkaupunkiseudulla, jotka ovat auki 22:een tai 23:een. Olemme huomanneet, että näissä myymälöissä illan viimeisen tunnin asiakaskäynnit ovat noin prosentin luokkaa koko päivän käynneistä. Myös ostokset ovat yleensä pieniä täydennysostoksia, Kontio toteaa.

Myöskään Lidl-ketjulla ei ole suunnitelmissa avata myymälöitään ympärivuorokautisesti.

– Pidämme myymälämme auki silloin, kun se on kannattavaa, toteaa aluejohtaja Kalle Noukkala.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?