Teknologiateollisuuden ja Teollisuusliiton neuvotteluissa päästiin sopuun: +3,2 % kahdessa vuodessa

Teollisuusliiton puheenjohtaja kertoi Twitterissä, että työntekijäsopimuksessa on saavutettu neuvottelutulos.

Teknologiateollisuuden varatoimitusjohtaja Eeva-Liisa Inkeroinen ja Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto ilmoittivat päässeensä neuvottelutulokseen.

30.10.2017 16:01

Teknologiateollisuus ja Teollisuusliitto ovat päässeet neuvottelutulokseen uudesta työehtosopimuksesta. Ellei paikallisesti sovita muuta, on korotus kahden ensimmäisen sopimusvuoden aikana yhteensä 3,2 prosenttia. Ratkaisu kattaa kaksi vuotta, mutta sitä voidaan jatkaa kolmannella vuodella, jolloin palkoista sovitaan keväällä 2019.

Ratkaisu koskee lähes 100 000:ta työntekijää. Myös teknologiateollisuuden sähkömiehet ovat saman palkkaratkaisun piirissä. Ensimmäisen vuoden osalta yleiskorotus on 1,1 prosenttia ja paikallinen erä 0,5 prosenttia. Toisena vuonna yleiskorotus on 0,9 prosenttia ja paikallinen erä 0,7 prosenttia.

Neuvottelutulos tulee hyväksyttää vielä liittojen hallinnoissa.

Teollisuusliiton puheenjohtajan Riku Aallon mukaan neuvottelutulos vastaa liiton tavoitteita.

– Meidän käsityksemme mukaan se kasvattaa palkansaajien ostovoimaa, Aalto sanoi.

Teknologiateollisuuden varatoimitusjohtaja Eeva-Liisa Inkeroinen totesi, että ratkaisu parantaa sekä palkansaajien ostovoimaa että Suomen kustannuskilpailukykyä kansainvälisillä markkinoilla.

– Sopimuksen kustannusvaikutus per vuosi on 1,3 prosenttia, Inkeroinen sanoi.

Ratkaisuun ei sisälly kustannusvaikutteisia tekstimuutoksia.

– Ratkaisu palvelee sisällöltään molempien osapuolien tarpeita. Tämän tasapainopisteen löytäminen oli näissä neuvotteluissa se kova juttu, Inkeroinen sanoi.

Aalto sanoi toivovansa, että nyt saatu sopu muodostuisi päänavaukseksi muillekin aloille. Inkeroinen toivoi, ettei muilla aloilla ei lähdetä heikentämään kustannuskilpailukyvyn kannalta.

– Se on sitten kunkin alan oma asia katsoa, millä tavalla he tätä omissa neuvotteluissaan ottavat huomioon, Aalto sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?