Enää 11 Seppälää auki: merkittävän osan työsuhde päättyy tällä viikolla - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Enää 11 Seppälää auki: merkittävän osan työsuhde päättyy tällä viikolla

Seppälän konkurssipesää hoitavasta asianajotoimisto Evershedistä kerrotaan, että Seppälän konkurssimyynti jatkunee valituissa myymälöissä vielä muutamia viikkoja.

Pian viimeinenkin Seppälä sulkee ovensa.

2.10.2017 16:18

Konkurssipesää hoitavan asianajotoimisto Evershedin mukaan tällä hetkellä Seppälän myymälöitä on auki enää 11.

Asianajaja Henna Pajulammin mukaan isoimpia myymälöitä pidetään auki riippuen myynnin vilkkaudesta ja tavaran riittävyydestä.

– Tällä hetkellä myymälöitä on avoinna Helsingissä, Raisiossa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Porvoossa, Vantaalla, Tampereella, Kempeleessä, Kuhmossa ja Maarianhaminassa. Tarkoituksena on myydä koko konkurssipesän omaisuus, Pajulampi kertoo.

Konkurssipesästä ostetuilla tuotteilla ei ole palautusoikeutta.

Hänen mukaansa alennusprosentti on tällä hetkellä vähintään -40% kaikista tuotteista. Alennusprosentit päätetään Pajulammin mukaan sen perusteella, miten tavara käy kaupaksi.

– Alennusprosentit saattavat kuitenkin vaihdella myymälöittäin ja joitakin tuoteryhmiä myydään myös isommin alennusprosentein, Pajulampi sanoo.

– Myynti on hyvässä vauhdissa. Tavaraa on mennyt hyvin kaupaksi, mutta valikoimaa on silti vielä runsaasti jäljellä.

Pajulampi kertoo, että avoinna oleviin myymälöihin siirretään tavaraa suljetuista myymälöistä, joten hyllyt ja rekit saavat täydennystä sitä mukaa, kun tavara liikkuu.

Henkilökuntaa on töissä tällä hetkellä vielä reilu sata.

– Näistä henkilöistä merkittävän osan työsuhde päättyy kuluvalla viikolla sen jälkeen, kun suljettavat myymälät on saatu tyhjennettyä, Pajulampi toteaa.

Keväällä yrityssaneeraukseen päässeellä Seppälällä on miljoonavelat muun muassa entiselle omistajalle Stockmannille. Helsingin käräjäoikeus määräsi perinteikkään vaateyrityksen konkurssiin reilut kaksi viikkoa sitten perjantaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?